Ελεγκτική Υπηρεσία: 26 όροφοι πέραν του επιτρεπόμενου σε κτίριο στη Λεμεσό

Ψηλό κτίριο στη Λεμεσό ανήγειρε 26 ορόφους πέραν του επιτρεπόμενου βάσει του τοπικού σχεδίου, λόγω της «μεγάλης ελαστικότητας» κατά την εφαρμογή της διακριτικής ευχέρειας του Διευθυντή του από το Τμήμα Πολεοδομίας, σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Στην έκθεση διαπιστώνεται αύξηση στο επιτρεπόμενο δομήσιμο εμβαδόν την ανάπτυξης, με υπερμέγεθες προβλεπόμενο όφελος για τους ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η Υπηρεσία διενήργησε έλεγχο συμμόρφωσης, κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε με επιστολή, ημερ. 16.10.2017, από τον τότε Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά σε παράπονο από ανώνυμο πολίτη «για χαριστικές παράνομες παρεκκλίσεις για κτίριο στη Λεμεσό και για πολιτική κάλυψη από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας».

To κτήριο αφορά σε πολυώροφη ανάπτυξη οικιστικών διαμερισμάτων, καταστημάτων και διευκολύνσεων αναψυχής/ψυχαγωγίας, εντός πέντε τεμαχίων σε παραλιακή λεωφόρο δήμου, που εμπίπτει εντός των ορίων του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού (ΤΣΛ). Τα τεμάχια αγοράστηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία το 2007 σε τιμή €20 εκ περίπου.

Η εταιρεία το 2009 υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (ΤΠΟ) για έκδοση πολεοδομικής άδειας, η οποία χορηγήθηκε το 2011, και αφορούσε σε ανέγερση κτιρίου 12 ορόφων. Ακολούθησε σειρά τροποποιητικών αδειών, με την πολεοδομική άδεια να υποβάλλεται για έγκριση στις 2.10.2017, να χορηγείται στις 4.10.2017 και να αφορά σε κτήριο 29 ορόφων.

Η τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του έργου έγινε στις 6.10.2017 και η χορήγηση της Άδειας Οικοδομής από τον Δήμο στις 27.11.2017.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2021 - 11:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία -Ντρόουν, πύραυλοι και βόμβες...
16:41
«Κάτω τα χέρια από τον κοινοτάρχη μας», φώναξαν οι κάτοικοι της Άλασσας
15:06
Ο Νετανιάχου καλεί τους ειρηνευτές να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
14:55
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
13:16
Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
12:15
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
11:05
Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
10:55
Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στην Βραζιλία με νεκρούς και τραυματίες
09:09
Εκτιμήσεις αμερικανών για τους πιθανούς στόχους της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν
08:47
Νέα επίθεση εναντίον αλλοδαπού διανομέα φαγητού -8 μέρες κράτηση σε 20χρονο
08:44
Ιράν: Απαγορεύθηκε η μεταφορά βομβητών και φορητών ασυρμάτων σε όλες τις πτήσεις
06:03
Ίσραελ Κατς: "Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Γκουτέρες"
05:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.