Κομισιόν: Δουλειά των δικαστηρίων ή επιδιαιτησίας οι διαφορές που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση του αθλητισμού (Βίντεο)

"Οι διαφορές που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση του αθλητισμού μπορούν συνήθως να αντιμετωπίζονται καλύτερα από τους αρμόδιους φορείς διαιτησίας και τα εθνικά δικαστήρια", τονίζει η Κομισιόν σχετικά με τις διενέξεις που έχουν προκύψει μεταξύ FIFA, UEFA και των διοργανωτών της μελλοντικής "European Superleage", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν Σόνια Γκοσποντίνοβα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Σόνια Γκοσποντίνοβα απάντώντας σε ερώτημα του ΡΙΚ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, ανέφερε τα εξής:

"Έχουμε δει την ανακοίνωση μέσω αναφορών στα μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ που συγκεντρώνει έναν περιορισμένο αριθμό ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων εκτός των υφιστάμενων δομών.

Δεν έχουμε κανένα σχόλιο για την πρόταση ως τέτοια.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τι έχει ήδη δηλώσει η Κομισιόν σχετικά με αυτό το θέμα:

Ο αθλητισμός - συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου - αποτελεί μέρος του κοινωνικού ιστού. Η Κομισιόν υπερασπίζεται ένα ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, το οποίο είναι μοναδικό με διάφορους τρόπους.

Οι βασικές αρχές αυτού του μοντέλου είναι η αυτονομία, η διαφάνεια, η αλληλεγγύη και η αλληλεξάρτηση των αθλητικών ομοσπονδιών. Η χρηστή διακυβέρνηση που βασίζεται σε σαφώς καθορισμένους, διαφανείς και αμερόληπτους κανόνες αποτελεί προϋπόθεση για την αυτονομία και την αυτορρύθμιση των αθλητικών οργανώσεων. Αυτές οι παραδόσεις για το πώς οι άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα πρέπει να διατηρηθούν και να προωθηθούν. Αυτή είναι η παράδοσή μας, το DNA μας.

Καλούμε όλα τα μέρη να λάβουν υπόψη αυτές τις αρχές, όταν αξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπο αυτής της πρότασης

Σε γενικές γραμμές, οι διαφορές που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση του αθλητισμού μπορούν συνήθως να αντιμετωπίζονται καλύτερα από τους αρμόδιους φορείς διαιτησίας και τα εθνικά δικαστήρια."

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-204513

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2021 - 14:12

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
05:26
02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
21:48
Η Ρωσία αποκλείει συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ
21:28
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.