Δεκάδες έργα υποδομής και υπηρεσιών στα ορεινά με στόχο την αντιμετώπιση της αστυφιλίας

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ορεινές περιοχές αριθμεί πέραν των τριακοσίων δράσεων, με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση των έργων και πολιτικών που υλοποιούνται για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών δεν παραμένει στατική, αλλά συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα και δράσεις, όπως το νέο ολοκληρωμένο στεγαστικό σχέδιο και η παροχή πολεοδομικών κινήτρων για τις ορεινές περιοχές.

Παράλληλα επισήμανε πως ετοιμάζεται Νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τον καθορισμό των Ορεινών Περιοχών, μέσω της νομικής κατοχύρωσης του όρου «ορεινότητα».

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, θα υπάρξει η δυνατότητα εξειδίκευσης συγκεκριμένων σχεδίων και μέτρων, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων και μοναδικών χαρακτηριστικών όλων των ορεινών περιοχών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα παρουσιαστεί η λεγόμενη δήλωση πολιτική Τροόδους, μέσω της οποίας θα καθοριστεί ειδικός χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός έτσι ώστε να αποκτήσει άλλες διαστάσεις ο τρόπος ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων.

Σημείωσε ακόμα ότι εντός του 2021 θα επεκταθεί η Εθνική Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, στις Επαρχίες Πάφου και Λάρνακας.

36368.jpg

83 έργα υποδομής και υπηρεσιών

Oγδοντα-τρία έργα υποδομής και υπηρεσιών στο πλαίσιο ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Η συνολική δαπάνη των συγκεκριμένων έργων υποδομής και υπηρεσιών, ανέρχεται στα διακόσια-τριαντα-επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύριος Νουρής τόνισε ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση της αστυφιλίας, η ενθάρρυνση των νέων για διαμονή στην ύπαιθρο και τις ορεινές περιοχές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων. Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα έργων υποδομής, καλύπτει όλους τους τομείς της δημόσιας δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές.

Από τον χώρο της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την γεωργία, το περιβάλλον, την ασφάλεια και την πυρόσβεση, ακόμα και την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, ανέφερε ο κύριος Νουρής.

Από τα 83 έργα, τα 24 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ άλλα 49 έργα είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Τα υπόλοιπα 10 έργα θα προκηρυχθούν εντός του 2021.

​Συντάκτης: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2021 - 12:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
22:00
Ισραήλ: 40 τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατόπεδο
21:41
Πορεία για την οικογένεια και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
21:06
Δεύτερη θητεία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη -Πρόεδρος με 60%
20:51
Ησαϊας: Έχουν διαγραφεί από τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί της
20:28
Εισβολή του Ισραήλ σε βάση των Ηνωμένων Εθνών, στον Λίβανο
20:10
Πιθανόν χωρίς νερό επτά κοινότητες του Δήμου Κουρίου, λόγω βλάβης σε αγωγό
18:00
Σιεφταλιά 75 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες και με 120 κιλά κεϊμά!
17:55
Το «Κρόνος»... γεννά φυσικό αέριο εντός του 2027, λέει ο Υπουργός Ενέργειας
17:46
Κολόμβος ο Εβραίος -Επιστήμονες «ανακάλυψαν» την καταγωγή του
17:36
Την «εθνική πολιτική του ψευδοκράτους» θα θέσει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
17:32
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
17:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.