Σ.Μισέλ στο ΕΚ: Αναλογική και αναστρέψιμη η θετική ατζέντα με την Τουρκία

​Την εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου για μια θετική προσφορά προς την Τουρκία, υπό όρους, με αναλογικότητα, αναστρέψιμο χαρακτήρα και χρονικό ορίζοντα τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν οι 27 θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση, περιέγραψε ο Πρόεδρός του Σαρλ Μισιέλ, απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κύριος Μισέλ αναφέρθηκε σε βελτίωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, στην έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου και στη διάσκεψη για το Κυπριακό αυτή την εβδομάδα.

Περιέγραψε τις δυνατότητες που έβαλε στο τραπέζι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης, τις επαφές μεταξύ πολιτών και τους υψηλούς πολιτικούς διαλόγους.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην αιρεσιμότητα για τη θετική ατζέντα, η οποία εκτός από τα γεωπολιτικά, περιλαμβάνει το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, μεταξύ άλλων σε σχέση και με την αρνητική εξέλιξη της αποχώρησης της Τουρκίας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2021 - 19:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
21:48
Η Ρωσία αποκλείει συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ
21:28
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.