Ενίσχυση ένταξης μεταναστών μέσα από το EMBRACIN, με συμμετοχή Δήμου Έγκωμης και CSI Cyprus

Ενισχύεται η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ένταξη των μεταναστών που ανταποκρίνεται και καθοδηγείται από τους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από το πρόγραμμα EMBRACIN, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Έγκωμης και ο οργανισμός CSI Cyprus.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το έργο EMBRACIN μπορεί να θεωρηθεί ως ένα καινοτόμο έργο, αφού αναβαθμίζει τη διαδικασία «ένταξης» των μεταναστών, παρέχοντας τους τις απαραίτητες δεξιότητες και την καθοδήγηση για να γίνουν ενεργοί πολίτες της κοινωνίας τους, συμβάλλοντας μέσω της εργασίας και του σεβασμού προς το νόμο, μαθαίνοντας την εθνική γλώσσα και συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδεύσεις.

Οι στόχοι του έργου EMBRACIN είναι η δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων, που ενδιαφέρονται για ανταλλαγή, προσαρμογή και επαναχρησιμοποίηση (μεταφορά) του βραβευμένου σχήματος 6+6x6 που εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο, η προσαρμογή του συστήματος μεταφοράς σε διάφορες χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Σλοβενία, Σουηδία), η υιοθέτηση του σχεδίου και δημιουργία ενός δομημένου μοντέλου για την ένταξη και των μεταναστών, επαληθεύοντας τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και η παρακολούθηση και δημιουργία αξίας όσον αφορά τα οφέλη για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις κοινότητες αποδοχής.

Η δεύτερη δέσμη εργασίας του EMBRACIN, με τίτλο “Σχέδια ανταλλαγής γνώσεων και δυνατότητας μεταφοράς” έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Επίσης, οι εταίροι από τους Δήμους ολοκλήρωσαν έναν κύκλο συνεδριών από συναντήσεις με ενδιαφερόμενους, για να εμβαθύνουν τη γνώση του μοντέλου ενεργοποίησης και να συν-αναπτύξουν ένα σχέδιο μεταβιβασιμότητας σχετικά με τον τρόπο χρήσης και μεταφοράς αυτής της νέας προσέγγισης στο πλαίσιο κάθε πόλης. Τους επόμενους 20 μήνες, οι συνεργάτες θα χρησιμοποιήσουν τα σχέδια μεταβιβασιμότητας και θα προχωρήσουν με την υλοποίηση για να προτείνουν τελικά το μοντέλο EMBARCIN.

Οι εταίροι βρίσκονται στη διαδικασία συζήτησης, σχεδιασμού και οργάνωσης της Δέσμης Εργασίας 4, με τίτλο “Πειραματισμός και αξιολόγηση του Μοντέλου”. Το πρωταρχικό αποτέλεσμα του πειραματισμού είναι να επηρεάσει θετικά την πολυδιάστατη κατάσταση ένταξης των συμμετεχόντων, κυρίως μέσω εκπαίδευσης και κατάρτισης, στέγασης, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και βασικές υπηρεσίες, ένταξη στην αγορά εργασίας και κοινωνική ένταξη και ενεργή συμμετοχή.

Το έργο αποτελούν 10 εταίροι από 7 χώρες που είναι οι Δήμος Πάντοβα – Ιταλία (Ηγετικός εταίρος), Alterevo – Ιταλία, POLIBIENESTAR – Ισπανία, Δήμος Έγκωμης – Κύπρος, Δήμος Σάλα – Σουηδία, Δήμος Χοσέ Σλιβινκα της Σλοβενίας, Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) της Κύπρου, Μεγάλος Οργανισμός Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης S.A. (MDAT) της Ελλάδας, ο Ευρωπαϊκός συνασπισμός πόλεων κατά του ρατσισμού – ECCAR της Γερμανίας και τα Ταμεία Δήμων για Διεθνή Αλληλεγγύη στην Ανδαλουσία (FAMSI) της Ισπανίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2021 - 10:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
13:16
Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
12:15
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
11:05
Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
10:55
Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στην Βραζιλία με νεκρούς και τραυματίες
09:09
Εκτιμήσεις αμερικανών για τους πιθανούς στόχους της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν
08:47
Νέα επίθεση εναντίον αλλοδαπού διανομέα φαγητού
08:44
Ιράν: Απαγορεύθηκε η μεταφορά βομβητών και φορητών ασυρμάτων σε όλες τις πτήσεις
06:03
Ίσραελ Κατς: "Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Γκουτέρες"
05:59
Μακρόν: Να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο
05:57
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
05:53
Εκλογές ΠΑΣΟΚ. Σήμερα η ανάδειξη του νέου προέδρου
05:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.