Αυστρία: 'Εως 750.000 εμβολιασμοί ανά εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιούνται μέσα στον Ιούνιο

Τον Ιούνιο αναμένεται να χορηγούνται 700.000 έως 750.000 δόσεις εμβολίου την εβδομάδα στην Αυστρία -- από αυτές οι 500.000 δόσεις θα προέρχονται από την Biontech και την Pfizer -- και ως εκ τούτου, έπειτα από τα ερωτήματα που προέκυψαν στα επί μέρους εννέα ομόσπονδα κρατίδια ως προς την εκστρατεία εμβολιασμού, θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η εδώ και εβδομάδες εξαγγελία της αυστριακής κυβέρνησης για 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας ανακοίνωσε ότι η εγγραφή εμβολιασμού θα ενεργοποιηθεί για όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 16 ετών από τις 10 Μαΐου, σε αντίθεση με τη Βιέννη, που θεώρησε ότι ήταν πολύ νωρίς για ένα τέτοιο βήμα, με τον αντιδήμαρχο Υγείας Πέτερ Χάκερ να παραπέμπει στην υπερβολικά μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ποσότητα των εμβολίων που παραδίδονται.

Όπως διευκρινίζεται σχετικά, η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 16 ετών και άνω στην Κάτω Αυστρία, στις 10 Μαΐου, δεν σημαίνει ότι η ημερομηνία εμβολιασμού θα είναι στις 11 Μαΐου, το πιθανότερο είναι οι πολίτες που θα εγγραφούν να λάβουν ημερομηνία εμβολιασμού τον Ιούνιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2021 - 20:28

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
21:48
Η Ρωσία αποκλείει συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ
21:28
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.