Ακάρ:Η δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τους ναυάρχους

Η τουρκική δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας την κοινή δήλωση εκατό-τεσσάρων απόστρατων αξιωματικών για τη συνθήκη του Μοντρέ.

Κάμνοντας λόγο για προσωπικές φιλοδοξίες, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να γίνουν εργαλείο κανενός. Ανέφερε, ακόμη, ότι εκείνοι που δεν θέλουν να δουν τα επιτεύγματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είναι τυφλωμένοι από φιλοδοξία, εμπάθεια και φθόνο.

Είναι σαφές, είπε ο Χουλουσί Ακάρ ύστερα από συνάντηση με οργανώσεις απόστρατων αξιωματικών, ότι η κοινή δήλωση δεν ωφελεί σε τίποτε άλλο, παρά στο να βλάψει τη δημοκρατία της Τουρκίας, να επηρεάσει αρνητικά το ηθικό του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και να κάνει τους εχθρούς της χώρας ευτυχείς.

Με επιστολή τους, οι  εκατό-τρεις απόστρατοι ναύαρχοι, είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για τον εξισλαμισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ καλούσαν την τουρκική Κυβέρνηση να τερματίσει τις προσπάθειες κατάργησης τής Συνθήκης του Μοντρέ.

Οι  επικρίσεις των αποστράτων ναυάρχων κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, προσλαμβάνουν χαρακτήρα πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, αφού από το πρωί άρχισε  κύμα συλλήψεων.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ μετέδωσε ότι οι τουρκικές αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη δέκα εκ των αποστράτων.

Η Εισαγγελία της Αγκυρας ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχει αρχίσει αυτεπάγγελτη έρευνα για το έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζει.

Οι εξελίξεις είναι στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2021 - 17:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
[ΒΙΝΤΕΟ] Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος το δείπνο με Γκουτέρες και Τατάρ
10:43
Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός μετά από τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
10:15
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
09:43
Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό
09:39
Κυβέρνηση: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση
08:44
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.