Επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής από Τούρκο χάκερ- Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Eπίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων  από Τούρκο χάκερ, οδήγησε  στην αναβολή της  πολυαναμενόμενης δημοσιοποίησης της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον πρώην Συνεργατισμό , 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων . Η δημοσιοποίηση αναμενόταν να γίνει στις δύο το μεσημέρι.

Η λίστα επρόκειτο να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, μαζί με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίας της Ολομέλειας, την Παρασκευή, οπότε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η δημοσιοποίηση των 22 ονομάτων. Η λίστα είχε καταριστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση, η Βουλή αναφέρει ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η δημοσιοποίηση της λίστας, λόγω της επίθεσης από τον Τούρκο χάκερ, ο οποίος είχε αποπειραθεί παρέμβαση και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας και στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροδρομίου Λάρνακας. Στην ανακοίνωση, σημειώνεται επίσης, ότι γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες γιά την αναχαίτιση της επίθεσης, αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση της ιστοσελίδας. Η λίστα με τα ονόματα θα αναρτηθεί μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι οι τεχνοκράτες και οι υπηρεσιακοί του Κοινοβουλίου βρίσκονται σε εγρήγορση και προβαίνουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2021 - 14:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Έξαρση κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη - 34 περιστατικά στην Ελλάδα
18:20
Αθήνα: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τις 57 ψυχές από το δυστύχημα στα Τέμπη
18:03
Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι οι ένοχοι για την τραγωδία των Τεμπών θα τιμωρηθούν
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Στο μικροσκόπιο ο διττός ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα και το ανέλεγκτο των αποφάσεων του
16:01
Υπουργός Υγείας: Αναβάθμιση υπηρεσιών μέσω ΓεΣΥ σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα
15:54
Στην Κύπρο για να ενθαρρύνει συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, λέει η Μέτσολα
15:35
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ένα χρόνο από τραγωδία στα Τέμπη. Επεισόδια στο Σύνταγμα
15:02
Γιουροβίζιον: Στη δημοσιότητα δίνεται αύριο (29/02) το επίσημο βίντεο κλιπ το τραγουδιού “Liar”
14:42
Σύλληψη οδηγού ταξί από την Τουρκία. Οπλοφορούσε ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας όπλων
14:19
Μάκης Κεραυνός: Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή
14:00
Με τον Βασιλιά και τον πρωθυπουργό  της Ολλανδίας συναντάται σήμερα ο  Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
13:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.