Υπ. Παιδείας: Μελετά τρόπους για το πώς θα παρακαθήσουν στις Παγκύπριες μαθητές που θα προσβληθούν με κορονοίο

Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τρόπους για να παρακαθήσουν στις παγκύπριες εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, παιδιά τα οποία θα προσβληθούν από κορονοϊό ή θα είναι στενές επαφές.

Ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, δήλωσε ότι αποκλείεται εκ προοιμίου και με βάση τις νομοθεσίες, η διεξαγωγή διαδικτυακά των εξετάσεων. Θα αναζητηθούν είπε, άλλοι τρόποι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε ότι την περασμένη χρονιά, υπήρχε μόνο μία περίπτωση παιδιού με κορονοϊό, ο οποίος εξετάστηκε μόνος του, στο σπίτι του.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση. Μεγάλο όπλο μας, είπε, είναι τα ράπιτ τέστ, σε ένα πληθυσμό 120 χιλιάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλους προσωπικού στα σχολεία. Σημείωσε ότι τα κρούσματα στα σχολεία και οι στενές επαφές είναι στο μισό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Η κατάσταση τόνισε είναι διαχειρίσιμη.

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι προωθούνται μια σειρά από καινοτομίες:

  • Διαγνωστικές διαδικασίες από το στάδιο της προδημοτικής εκπαίδευσης, ώστε να εντοπίζονται μαθησιακά και άλλα προβλήματα στα παιδιά.
  • Ενίσχυση του συστήματος αξιολόγησης μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων.
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας με δωρεάν εξετάσεις στα σχολεία.
  • Εισαγωγή της γαλλικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία.
  • Σε πειραματικό στάδιο προωθείται ο θεσμός του ολοήμερου γυμνασίου και του μαθήματος της ρομποτικής.
  • Υπό μελέτη και νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ώστε να μειωθούν οι εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε ότι υπό τις περιστάσεις έγινε το καλύτερο δυνατό στην εκπαίδευση. Και τόνισε ότι δεν θα δοθούν χαριστικά απολυτήρια και δεν ήταν χαμηλότερη η ποιότητα της εκπαίδευσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς δήλωσε ότι ο Υπουργός κατέθεσε ένα σωρό "θα" αντί απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για την πανδημία στα σχολεία. Καμία κουβέντα και για τις επιπτώσεις για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2021 - 13:11

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Πορεία για την οικογένεια και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
21:06
Δεύτερη θητεία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη
20:51
Ησαϊας: Έχουν διαγραφεί από τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί της
20:28
Εισβολή του Ισραήλ σε βάση των Ηνωμένων Εθνών, στον Λίβανο
20:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
18:00
Πιθανόν χωρίς νερό επτά κοινότητες του Δήμου Κουρίου, λόγω βλάβης σε αγωγό
18:00
Σιεφταλιά 75 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες και με 120 κιλά κεϊμά!
17:55
Το «Κρόνος»... γεννά φυσικό αέριο εντός του 2027, λέει ο Υπουργός Ενέργειας
17:46
Κολόμβος ο Εβραίος -Επιστήμονες «ανακάλυψαν» την καταγωγή του
17:36
Την «εθνική πολιτική του ψευδοκράτους» θα θέσει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
17:32
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
17:30
Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία -Ντρόουν, πύραυλοι και βόμβες...
16:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.