Την εκτίμηση ότι η έκθεση προόδου της Τουρκίας θα ψηφιστεί στην ολομέλεια εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Την εκτίμηση ότι η έκθεση προόδου της Τουρκίας θα ψηφιστεί αύριο από τη ολομέλεια και θα ζητά ξανά την επίσημη αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, εξέφρασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  (ΕΛΚ - EPP) Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποιός ενημέρωσε τον Τύπο νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα σε σχέση με την έκθεση προόδου της Τουρκίας, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε ότι "είναι πολύ πιθανό ότι η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει υπέρ ενός κειμένου όπου ζητάμε από την Κομισιόν να αναστείλει επίσημα τις συνομιλίες για τη διεύρυνση, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες".

"Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία διεύρυνσης για την Τουρκία. Πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πραγματικό μακροπρόθεσμο έργο που ωφελεί και τους δύο. Είναι καλό να βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι ευρωβουλευτές καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα τώρα", ανέφερε. (Σημειώνεται ότι το ΕΚ δεν έχει λόγο στη διεύρυνση και την εξωτερική πολιτική, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τα κράτη μέλη στο Συμβούλιο και μόνο με ομοφωνία, σύμφωνα με τις συνθήκες της ΕΕ)

Σε ό,τι αφορά την πανδημία COVID και την ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού, ο επικεφαλής του ΕΛΚ ανέφερε τα εξής:
"Η ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού αρχίζει να δείχνει αποτελέσματα. Πιθανότατα θα είμαστε η πρώτη ήπειρος που θα εμβολιαστεί πλήρως σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι `αυτό. Τώρα, έχουμε τη συζήτηση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις πατέντες στο τραπέζι. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία είναι δυνατή μόνο εάν προστατεύονται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Χωρίς αυτήν την προστασία δεν μπορείτε να έχετε καινοτομία και χρειαζόμαστε πολλή καινοτομία. Έχουμε ένα καλύτερο σχέδιο να φέρουμε πραγματικά εμβόλια στον υπόλοιπο κόσμο. Πρώτα απ `όλα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει επιτέλους να μοιράζονται τα αποθέματα εμβολίων τους. Το μήνυμά μας προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι: Κύριε Μπάιντεν, παραδώστε εμβόλια, μην τα αποθηκεύσετε. Δεύτερον: πρέπει να βοηθήσουμε τους παραγωγούς σε άλλα μέρη του κόσμου να παράσχουν επίσης υψηλής ποιότητας εμβόλια. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βασίζεται στην αγορά για την αύξηση της παραγωγής ή σε παγκόσμιο επίπεδο, και αναμένουμε από την Κομισιόν να υποβάλει προτάσεις σχετικά με αυτό σύντομα", τόνισε.

Τέλος σε σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε πως "επιμένουμε σε ένα σημαντικό σημείο: εάν έχετε ένα τέτοιο πιστοποιητικό στο χέρι σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο, αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι. Γι `αυτό επιμένουμε ότι ένα τέτοιο πιστοποιητικό σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψουμε στην ελευθερία κυκλοφορίας. Αυτή είναι η βασική μας απαίτηση για τις τελικές διαπραγματεύσεις σήμερα και την Πέμπτη".

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
13:18
Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
13:05
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
12:46
Σχέδιο χορηγιών εγκατάστασης ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού
12:39
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο Ισραήλ ο΄Ορεν Ανόλικ - Ψευδείς οι ειδήσεις περί απαγωγής
12:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.