Πρόσθετες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας προανήγγειλαν οι Πρόεδροι Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων μετά την πρωτοφανή ενέργεια της Λευκορωσίας σε σχέση με την εκτροπή της πτήσης της Ryanair Αθήνα - Βίλνιους, προανήγγειλαν η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσερχόμενοι στη συνεδρίαση.

"Αυτό που συνέβη χθες στη Λευκορωσία είναι ένα διεθνές σκάνδαλο. Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και απειλεί τη διεθνή ασφάλεια. Θα συζητήσουμε σήμερα διάφορες επιλογές κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Απαιτείται ισχυρή αντίδραση", τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

"Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επικεντρωθούμε στην απαράδεκτη αεροπειρατεία κατά της πτήσης της Ryanair από τις αρχές της Λευκορωσίας", σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προσερχόμενη στο Συμβούλιο. "Δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο. Οι ηγέτες θα συζητήσουν επιλογές για πρόσθετες κυρώσεις", ανέφερε.

Όπως είπε "αυτές οι κυρώσεις θα καλύπτουν: άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν την αεροπειρατεία, επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν το καθεστώς και τον τομέα των αερομεταφορών".

"Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς έως ότου αρχίσει να σέβεται την ελευθερία της γνώμης και των μέσων ενημέρωσης", αναφέρει η Πρόεδρος. "Ο Roman Pratasevich πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως", δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημείωσε τέλος ότι η ΕΕ έχει έτοιμο"ένα οικονομικό και επενδυτικό πακέτο αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ έτοιμο να διατεθεί για τη Λευκορωσία, όταν καταστεί δημοκρατική".

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2021 - 20:47

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
13:18
Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
13:05
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
12:46
Σχέδιο χορηγιών εγκατάστασης ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού
12:39
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο Ισραήλ ο΄Ορεν Ανόλικ - Ψευδείς οι ειδήσεις περί απαγωγής
12:18
Αναχώρησαν πέντε πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ
11:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
11:48
Τα 75 δολάρια το βαρέλι άγγιξε η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ
11:30
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
10:57
Πρόστιμο για χρήση σκούτερ από ανήλικο σε τουριστική περιοχή
10:52
Η Κύπρος καταδίκασε την χθεσινοβραδινή επίθεση στην Γιάφα
10:07
Τελετή διαβεβαίωσης νέου Γενικού Ελεγκτή Ανδρέα Παπακωνσταντίνου
10:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.