Οι 27 ΥΠΕΞ συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας για λήψη απόφαση περί κυρώσεων στη Λευκορωσία

Οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν κατά την άτυπη συνεδρίασή τους στη Λισσαβόνα (Gymnich) στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας για λήψη απόφαση περί κυρώσεων στη Λευκορωσία, σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, σημείωσε την καθοδήγηση που έλαβε ο ίδιος και το Συμβούλιο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και διευκρίνισε ότι τις σχετικές αποφάσεις για την υλοποίηση των κατευθύνσεων που εδόθησαν θα ξεκινήσουν τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να προσκαλέσουν τη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, ηγέτη της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας στην επόμενη συνεδρίαση τους τον Ιούνιο. O Z.Μπορρέλ υπενθύμισε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν σε διεύρυνση της λίστας των κυρώσεων επί προσώπων, προσθέτοντας ότι το πακέτο είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι την επόμενη τακτική συνεδρίαση των ΥΠΕΞ, και μπορεί να υιοθετηθεί με γραπτή διαδικασία.

Σε σχέση με τις τομεακές και οικονομικές κυρώσεις, ο Ζ.Μπορρέλ ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις των κρατών μελών, στη συνέχεια θα πάνε στις ομάδες εργασίας του Συμβουλίου και στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθούν από το την επόμενη τακτική συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών.

Ο κύριος Μπορρέλ εξήγησε ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές διότι η οικονομία της Λευκορωσίας είναι συγκεντρωμένη σε λίγους τομείς και υπενθύμισε για την υιοθέτηση των σχετικών κανονισμών θα χρειαστεί ακόμα λίγος περισσότερος χρόνος.

Aνταπόκριση: Θάνος Αθανασίου/Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
10:57
Πρόστιμο για χρήση σκούτερ από ανήλικο σε τουριστική περιοχή
10:52
Η Κύπρος καταδίκασε την χθεσινοβραδινή επίθεση στην Γιάφα
10:07
Τελετή διαβεβαίωσης νέου Γενικού Ελεγκτή Ανδρέα Παπακωνσταντίνου
10:03
Ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου οι μοχαχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ
09:50
''Ο κοινός δημόσιος χώρος στην Κύπρο'' - 29 Σεπτεμβρίου 2024
09:34
Στηρίζει την άμυνα του Ισραήλ η Βρετανία - «Έπαιξαν ρόλο χθες οι βρετανικές δυνάμεις»
09:18
Σε κατάσταση συναγερμού η Αθήνα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
09:04
Έτοιμος ο Σι Τζινπίνγκ να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας
08:59
ΗΠΑ: Σε έντονους τόνους η τηλεμαχία των υποψηφίων αντιπροέδρων
08:53
Περίπου 1000 Κύπριοι διαμένουν στον Λίβανο. Κάποιοι εξέφρασαν πρόθεση να επιστρέψουν στην Κύπρο
08:17
Σε πλήρη εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Εστία
06:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.