Υπ. Εσωτερικών: Τεράστιο το ενδιαφέρον για τα νέα στεγαστικά Σχέδια - Εγκρίθηκαν οι πρώτες 37 αιτήσεις

Τα νέα στεγαστικά σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση "η κυβέρνηση κάνει πράξη την εξαγγελία της για ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου δίνοντας έμπρακτα την δυνατότητα, κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε νεαρά ζευγάρια, να επιστρέψουν στις κοινότητες τους ή να επιλέξουν τον τόπο στον οποίο θέλουν να αποκτήσουν τη μόνιμη ιδιόκτητη  κατοικία τους".

Μετά τις 231 αιτήσεις που εγκρίθηκαν, μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς κάτω από το προηγούμενο στεγαστικό σχέδιο, η συνολική χορηγία έφτασε τα €6,6 εκ. σε περίοδο υλοποίησης 18 μηνών.

Από την 1η Μάρτη 2021 που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα σχέδια της στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, υπεβλήθηκαν- μέσα σε τρεις μόνο μήνες- 136  αιτήσεις, για ποσό €4,7 εκ., στη βάση και των αυξημένων ποσών ενίσχυσης.

Μέχρι χθες εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν 37 αιτήσεις για τις οποίες η συνολική χορηγία έφτασε το €1,5 εκ.

Όπως ανακοινώθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και η αρμόδια υπηρεσία ανταποκρινόμενη στο τεράστιο ενδιαφέρον που καταγράφεται, εξετάζουν με ταχύρρυθμες διαδικασίες τις αιτήσεις.

"Σκοπός τους", όπως σημειώνεται "η υλοποίηση του στόχου για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και αναζωογόνηση της υπαίθρου μας."

Ταυτόχρονα με την προώθηση και την εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μέσα από τις παρουσιάσεις του σχεδίου που έγιναν σε όλες τις επαρχίες, καταγράφει εισηγήσεις και παρατηρήσεις, με σκοπό τα σχέδια να εμφανιστούν ακόμη πιο βελτιωμένα με την επαναπροκήρυξή τους στις αρχές του νέου χρόνου.

"Στόχος", αναφέρεται καταληκτικά "να κερδίσουμε το στοίχημα ώστε σύντομα οι ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας, αλλά και όλη η ύπαιθρός μας, να καταστούν ανταγωνιστικές με όλες τις υπόλοιπες περιοχές".

RIKNEWS

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2021 - 11:43

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Οκτωβρίου
Ελλάδα: «Ες αύριον τα σπουδαία» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -Ανδρουλάκης Vs Δούκας
20:55
Δύο δορυφόροι του Ιράν σε τροχιά από ρωσικό διαστημικό όχημα
20:09
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα στο ΡΙΚ
20:04
Συρία: Επιδρομές ΗΠΑ εναντίον στρατοπέδων του Ισλαμικού Κράτους
19:58
Εκκενώσεις χωριών νοτίου Λιβάνου ζητά το Ισραήλ -Εννέα νεκροί από επιδρομές
19:37
Με συγκρατημένη ασιοδοξία μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
18:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
18:00
Ελλάδα: "Όχι" στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
17:44
Να παραιτηθεί από διεκδικήσεις σε ελληνικά νησιά, θέτει στον Ερντογάν η Γερμανία
17:38
Ερντογάν για Ελληνοτουρκικά: «Μόνο με διάλογο θα αυξηθεί η ασφάλεια»
17:03
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 12/10/24
16:54
Επιθέσεις Ουκρανίας -Ρωσίας -Καταστράφηκαν πέραν των 70 drones
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.