Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο καταλήγουν σε συμφωνία κατ 'αρχήν σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες για το υπόλοιπο του 2021

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκλήρωσαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που καθορίζει κατ 'αρχήν όρια αλιευμάτων για τα κοινά αποθέματα ιχθύων για το 2021 (ΤΑCs).

Η σημερινή συμφωνία καθορίζει καταρχήν τα συνολικά επιτρεπόμενα αλιεύματα (75 TACs) για 75 κοινόχρηστα αποθέματα ψαριών για το 2021, καθώς και για ορισμένα αποθέματα βαθέων υδάτων για το 2021 και το 2022. Παρέχει επίσης σαφήνεια στα όρια πρόσβασης για είδη που δεν ανήκουν σε ποσοστώσεις. Η υπογραφή της συμφωνίας, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα επιτρέψει και στα δύο μέρη να προβούν σε ανταλλαγές ποσοστώσεων.

Η σημερινή συμφωνία κλείνει τις πρώτες ετήσιες διαβουλεύσεις για τις αλιευτικές δυνατότητες μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ (ΣΕΣ).

Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, δημιουργεί μια ισχυρή βάση για συνεχή συνεργασία ΕΕ-ΗΒ στον τομέα της αλιείας, σχολιάζει η Κομισιόν.

Ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, Virginijus Sinkevičius δήλωσε σχετικά: "σήμερα καταλήξαμε σε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες στο πλαίσιο της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ.

Αυτή η συμφωνία παρέχει προβλεψιμότητα και συνέχεια για τους στόλους μας με οριστικά TACs για το υπόλοιπο του έτους. Αυτό είναι καλό για τους ψαράδες, τις παράκτιες κοινότητες και τους λιμένες μας, καθώς και για την αειφόρο χρήση των θαλάσσιων πόρων μας. Αποδεικνύει επίσης ότι δύο εταίροι και στις δύο πλευρές του καναλιού μπορούν να βρουν συμφωνίες και να προχωρήσουν αν συνεργαστούν. "

Aνταπόκριση: Θάνος Αθανασίου/Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2021 - 20:38

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Σε κατάσταση συναγερμού η Αθήνα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
09:04
Έτοιμος ο Σι Τζινπίνγκ να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας
08:59
ΗΠΑ: Σε έντονους τόνους η τηλεμαχία των υποψηφίων αντιπροέδρων
08:53
Περίπου 1000 Κύπριοι διαμένουν στον Λίβανο. Κάποιοι εξέφρασαν πρόθεση να επιστρέψουν στην Κύπρο
08:17
Σε πλήρη εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Εστία
06:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
06:30
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 155 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Χέλεν
06:12
Εκτροπή 11 πτήσεων προς την Κύπρο, εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ
06:08
Συνέρχεται εκτάκτως στις 11:00 το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
06:02
Πλήγματα του Ισραήλ σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό
05:53
Το Ιράν κάνει λόγο για νόμιμη άμυνα εναντίον του Ισραήλ
05:46
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το Ισραήλ. Αναποτελεσματική η επίθεση του Ιράν
05:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.