Το 39% των Γερμανών υπέρ μιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Ένωσης, δείχνει δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του DeutschlandTrend για λογαριασμό του τ/σ ARD, δείχνει πως σημαντικά περισσότεροι ερωτηθέντες από ό, τι πριν από ένα μήνα δηλώνουν υπέρ μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Ένωσης (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές), μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αγγίζει το 39%, δηλαδή αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το Μάιο.

Σχεδόν ένας στους τρεις (32%), από την άλλη πλευρά, θα ήθελε μια αλλαγή και τάσσεται υπέρ μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Πρασίνων ή των Σοσιαλδημοκρατών.

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των Πρασίνων υποστηρίζεται από το 16%, δηλαδή σημαντική μείωση σε σύγκριση με πριν από ένα μήνα (21%).

Το 16% θέλει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του SPD (-1% σε σύγκριση με τον Μάιο).Τρεις στους δέκα ερωτηθέντες δεν εξετάζει καμία από αυτές τις τρεις επιλογές επί του παρόντος.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα επέλεγαν οι ερωτηθέντες, εάν οι εκλογές διεξάγονταν την Κυριακή τα αποτελέσματα έχουν ως εξής σε σύγκριση με τα ποσοστά της 10ης Ιουνίου: Ένωση 28% (αμετάβλητο ποσοστό), Σοσιαλδημοκράτες 15% (+1%), Εναλλακτική για τη Γερμανία 12% (αμετάβλητο ποσοστό), Φιλελεύθεροι 11% (-1%), Αριστερά/Die Linke 6% (-1%), Πράσινοι 21% (+1%).

Στο ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της επόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής σε σύγκριση με τα μέσα Μαΐου: Ένωση 39% (+8%), SPD 16% (-1%), Πράσινοι 16% (-5%), Δεν γνωρίζω 29% (-2%).

Στο ερώτημα σύγκρισης των διακοπών το καλοκαίρι του 2021 με την εποχή πριν την πανδημία, το 44% δεν θεωρεί ότι υπάρχουν διαφορές, ενώ το 53% εκτιμά ότι η κατάσταση είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, το 48% δεν θα επιλέξει συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές, εξαιτίας του κορωνοϊού. Το 38% δεν θα επιλέξει να ταξιδέψει με αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο, ενώ το 33% δεν θα ταξιδέψει καθόλου για διακοπές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Ισραήλ: 8 νεκροί και 7 τραυματίες από επίθεση ενόπλων στη Γιάφα
21:56
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024
21:52
Σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικης Ασφαλείας για αύριο συγκάλεσε ο Πρόεδρος
21:22
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ
21:18
Eπίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν
20:30
Μήνυμα Προέδρου Χριστοδουλίδη για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
19:00
Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία για τρίτο 24ωρο
16:14
Το Ισραήλ καλεί πολίτες κοινοτήτων του Νοτίου Λιβάνου να εκκενώσουν τις οικίες τους
15:52
Eκπρόσωπος: Η κυβέρνηση αναμένει ενημέρωση από τον ΟΗΕ για την συνάντηση του Προέδρου με τον Ερσίν Τατάρ
15:35
Yπουργός Δικαιοσύνης: Πρόθεση μας η δημιουργία πρωτοκόλλου για τις Κεντρικές Φυλακές προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας
15:09
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Άμυνας: "Για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να επενδύει στην άμυνα"
13:16
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος Βουλής: "Η Κ.Δ. αποτελεί εγγύηση για την εθνική μας υπόσταση και πρέπει να την προστατεύσουμε πάση θυσία"
13:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.