Περήφανη η πολιτεία για τους νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, είπε ο Καδής

"Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, για το οποίο εμείς, η Πολιτεία, το Πανεπιστήμιο σας, η οικογένεια σας, οι καθηγητές σας και η κοινωνία γενικότερα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για μια ομάδα νέων ανθρώπων, οπλισμένων με τα καλύτερα δυνατά εφόδια, έτοιμων να προσφέρουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα μας" είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, απευθυνόμενους στους απόφοιτους της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Υπουργός είπε ότι είναι πολύ συγκινητικό και ευχάριστο να βρίσκεται κάποιος ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, έτοιμους να ανοίξουν τα φτερά τους, να πετάξουν προς τους ορίζοντες που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, να καθορίσουν τη δική τους πορεία στη ζωή, αξιοποιώντας τα εφόδια που με κόπο έχουν αποκτήσει.

Σημείωσε πως η αναγνώριση του έργου του Πανεπιστημίου Κύπρου και η στήριξη της Πολιτείας προς αυτό, είναι και δεδομένες και εμφανείς και ότι η Κυβέρνηση, από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου, έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

"Προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρήσαμε σε τομές που δίνουν κύρος στα Πανεπιστήμια μας και στηρίζουν την προσπάθεια μας για να καταστεί η Κύπρος διεθνές κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", είπε ο κ. Καδής και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σύσταση του «Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης», στη στρατηγική αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει υιοθετήσει τo Υπουργείο Παιδείας, την προσφορά προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών από τα δημόσια πανεπιστήμια σε γλώσσες πέραν της Ελληνικής, τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές εκθέσεις και την προώθηση της κινητικότητας και ανταλλαγής φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών.

Ανέφερε εξάλλου ότι σημαντικό βήμα για τα επιστημονικά δρώμενα του τόπου μας αποτέλεσε και η ίδρυση και λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών που αναδεικνύει την αριστεία, την πνευματική πρόοδο και τα επιτεύγματα του λαού μας και στηρίζει την περαιτέρω συμμετοχή της Κύπρου στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις διεθνούς εμβέλειας Κυπρίων επιστημόνων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Καδής είπε επιπρόσθετα πως η οικοδόμηση δυναμικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και η αναβάθμιση της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στον τόπο μας, είναι η μία όψη του νομίσματος και ότι άλλη είναι η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην ίδια τους την πατρίδα, όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους οι σημερινοί μας απόφοιτοι.

"Προς την κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αφορά την Κύπρο του αύριο, το οποίο αντιμετωπίζει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και αποτελεί το άλμα προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας", ανέφερε.

Είπε πως το σχέδιο με τίτλο «Η Κύπρος του αύριο», με προϋπολογισμό που δυνατόν να φτάσει μέχρι και τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει επενδύσεις, έργα και δράσεις που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την έρευνα και την καινοτομία, μέσω των οποίων δημιουργούνται προοπτικές εργοδότησης σε ποιοτικές θέσεις εργασίας, αντάξιες των προσόντων των αποφοίτων.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιουνίου 2021 - 11:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
06:44
Χαρτσιώτης: Παράδοξο η Συρία να θεωρείται μη ασφαλής τη στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες από το Λίβανο καταφεύγουν εκεί
06:40
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν
06:33
Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της Κύπρου, επαναβεβαίωσε ο Μακρόν
06:25
Την προσδοκία η τριμερής στη Νέα Υόρκη να οδηγήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης
06:20
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
06:12
Πρόεδρος: Η διακήρυξη των MED-9 αντανακλά την θέση της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού
06:05
Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκφράζουν οι MED-9-Ζητούν κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο
05:59
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 12/10/24
05:55
11 Οκτωβρίου
Πρόεδρος Ιράν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει αθώους
14:10
Η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία του ΟΗΕ στο Κυπριακό με τα κατάλληλα μέσα
13:13
Στην οργάνωση Nihon Hidankyo της Ιαπωνίας το φετεινό Νόμπελ Ειρήνης
12:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.