Πέντε μέρες προσωποκράτηση για τους εμπρηστές στην Πάφο

Δυο νεαροί ηλικίας 20 και 18 χρόνων από χωριά της ημιορεινής Πάφου έχουν συλληφθεί για τις πυρκαγιές της περιοχής Τραχυπέδουλας που ξέσπασαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και ένας 15χρονος. Κατ’ ομολογία τους έθεσαν τις φωτιές που απείλησαν τα χωριά Τραχυπέδουλα, Κελοκέδαρα και Σαλαμιού για να εκδικηθούν την αστυνομία αφού μέλη της δύναμης τους είχαν καταγγείλει για τροχαία αδικήματα. 

Οι δυο νεαροί που έχουν ήδη συλληφθεί προσήχθηκαν σήμερα ενώπιoν του δικαστηρίου Πάφου που εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα προσωποκράτησης πέντε ημερών. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, αναπληρωτή λοχία του ΤΑΕ Πάφου Συμεών Χ’’ Γιαννάκη η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία και εναντίον ενός 15χρονου. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίσθηκε και καταζητείται. Σύμφωνα με την μαρτυρία που παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο οι τρεις νεαροί ήθελαν να εκδικηθούν την αστυνομία αφού μέλη της τροχαίας Πάφου τους είχαν καταγγείλει τον Μάιο για τροχαία αδικήματα.  

Οι δυο από τους συλληφθέντες επιρρίπτουν την ευθύνη για τις κακόβουλες πυρκαγιές ο ένας στον άλλο εμπλέκοντας ταυτόχρονα και τον τρίτο νεαρό. Οι νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και φωτιά σε εσοδείες και φυτείες.  

Για την κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς που αποτέφρωσε σχεδόν μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο γης καλυμμένη με δέντρα, σπαρτά και άγρια βλάστηση τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος με την συμμετοχή οκτώ πτητικών μέσων, έντεκα στελεχωμένων πυροσβεστικών οχημάτων και τριών τρακτέρ.  

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουλίου 2021 - 15:16

Τελευταιες Ειδησεις

11 Οκτωβρίου
Πρόεδρος Ιράν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει αθώους
14:10
Η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία του ΟΗΕ στο Κυπριακό με τα κατάλληλα μέσα
13:13
Στην οργάνωση Nihon Hidankyo της Ιαπωνίας το φετεινό Νόμπελ Ειρήνης
12:56
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 11/10/24
12:03
Εγκαίνια νέας μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
11:40
Τον ρόλο της Κύπρου εντός της ΕΕ αναδεικνύει η Σύνοδος MED 9
11:32
Επεισοδιακή σύλληψη νεαρού στη Λάρνακα. Είχε μαζί του 11 κιλά κάνναβης
10:21
Η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της ΑΗΚ για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του δικτύου διανομής
08:53
Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει προς ενίσχυση των ευάλωτων
08:25
Στην Κύπρο υπό το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας οι 8 συλληφθέντες για υπόθεση τρομοκρατίας
07:38
Διεξάγεται στην Πάφο η Σύνοδος των MED-9 παρουσία της Προέδρου της Κομισιόν
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.