Πορτογαλία: Με αρνητικό τεστ ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού η διαμονή σε ξενοδοχεία - Παρόμοια μέτρα και για τα εστιατόρια

Νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, στην προσπάθειά της να θέσει υπό έλεγχο την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Στο εξής όσοι θέλουν να καταλύσουν σε ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό ή να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Στα εστιατόρια, στους δήμους όπου είναι υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου, όσοι θέλουν να δειπνήσουν σε κλειστούς χώρους θα πρέπει επίσης να επιδείξουν τα ίδια πιστοποιητικά, αλλά μόνο το βράδυ της Παρασκευής και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει σε 60 δήμους, στους οποίους περιλαμβάνονται η πρωτεύουσα Λισαβόνα και το Πόρτο.

«Για πολύ καιρό, το μόνο μέτρο που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας», είπε η ντα Σίλβα. «Με το ψηφιακό πιστοποιητικό και τη διαθεσιμότητα των τεστ, έχουμε άλλους τρόπους να εγγυηθούμε την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Οι τουρίστες και οι πελάτες των εστιατορίων μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ. Επίσης, θα γίνονται δεκτά τα τεστ αντιγόνου (rapid), τα οποία θα μπορούν να γίνονται ακόμη και στα ξενοδοχεία, κατά το τσεκ-ιν.

Η ένωση εστιατόρων της Πορτογαλίας σχολίασε όμως ότι «υπήρχαν ήδη υπερβολικά πολλοί κανόνες και περιορισμοί» και τα νέα μέτρα μπορεί να αποτρέψουν τους πελάτες.

Με τα νέα μέτρα πάντως τα εστιατόρια θα επαναλειτουργήσουν από αυτό το Σαββατοκύριακο στις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπου τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα αναγκάζονταν να παραμείνουν κλειστά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, που ίσχυε ήδη σε 45 δήμους, θα επεκταθεί σε άλλους 15, στους οποίους περιλαμβάνεται και το Φάρο, η μεγαλύτερη πόλη στη δημοφιλή, τουριστική περιφέρεια του Αλγκάρβε.

Σήμερα στην Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, αναφέρθηκαν περισσότερα από 3.000 κρούσματα της Covid-19. Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων αφορά την πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και εντοπίζονται μεταξύ νέων, ανεμβολίαστων ανθρώπων.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουλίου 2021 - 21:24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Άμυνας: "Για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να επενδύει στην άμυνα"
13:16
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος Βουλής: "Η Κ.Δ. αποτελεί εγγύηση για την εθνική μας υπόσταση και πρέπει να την προστατεύσουμε πάση θυσία"
13:07
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου
12:48
[ΒΙΝΤΕΟ] Σακελλαροπούλου: "Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν μαζί να αγωνίζονται για την απελεύθερωση και την επανένωση της Κύπρου"
12:45
[ΒΙΝΤΕΟ] ΠτΔ: "Ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας για όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Κυπριακή Δημοκρατία"
12:31
Στην Κύπρο για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
11:30
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 01/10/24
11:17
Μακρόν: Συνεχής στήριξη Γαλλίας για λύση στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας
11:08
ΗΠΑ: Με τουλάχιστον 130 νεκρούς ο κυκλώνας Ελίν βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των προεδρικών εκλογών
10:58
Ξεκινά σήμερα η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης
10:36
Στις 2-3 Οκτωβρίου η Σύνοδος των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων MED9, στη Λευκωσία
10:32
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Λεμεσό: Χειροπέδες σε 50χρονο
10:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.