Δύο πρόσωπα, που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης, εντόπισε και έθεσε εκτός δρόμου η Αστυνομία

Δύο πρόσωπα, που οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελούσαν κίνδυνο για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, εντόπισε και έθεσε εκτός δρόμου η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι δύο νέες περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης εντοπίστηκαν σε Λευκωσία και Λάρνακα, η μία εξ αυτών μάλιστα σε ώρα με αυξημένη κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.50μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας ανέκοψαν για έλεγχο 33χρονο, που οδηγούσε το όχημά του στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στον Άγιο Δομέτιο.

Ο οδηγός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με θετική ένδειξη. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 122μg%, ενώ το ανώτατο όριο είναι 22μg%.

Ο 33χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εκδίκαση της υπόθεσης.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στη 1.55π.μ., μέλη της Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος, στην οδό Νικόλαου Ρώσσου στη Λάρνακα.

Ο οδηγός του οχήματος, υποβλήθηκε σε εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη 99μg%, αντί 22μg%. Ως αποτέλεσμα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι μια από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και άλλων σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων πέντε χρόνων, μία στις πέντε θανατηφόρες συγκρούσεις είχε ως αιτία την κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αυγούστου 2021 - 09:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Οκτωβρίου
Στην οργάνωση Nihon Hidankyo της Ιαπωνίας το φετεινό Νόμπελ Ειρήνης
12:56
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 11/10/24
12:03
Εγκαίνια νέας μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
11:40
Τον ρόλο της Κύπρου εντός της ΕΕ αναδεικνύει η Σύνοδος MED 9
11:32
Επεισοδιακή σύλληψη νεαρού στη Λάρνακα. Είχε μαζί του 11 κιλά κάνναβης
10:21
Η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της ΑΗΚ για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του δικτύου διανομής
08:53
Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει προς ενίσχυση των ευάλωτων
08:25
Στην Κύπρο υπό το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας οι 8 συλληφθέντες για υπόθεση τρομοκρατίας
07:38
Διεξάγεται στην Πάφο η Σύνοδος των MED-9 παρουσία της Προέδρου της Κομισιόν
05:57
Νετανιάχου και Γκάλαντ θα αποφάσισουν για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:51
Σε κίνδυνο οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στον Λίβανο
05:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.