Eνοχλητικά έντομα σε πεζοδρόμια πέριξ του Γραμμικού Πάρκου, σύμφωνα με τον Δήμο Λακατάμιας

Ενοχλητικά έντομα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πεζοδρόμια πέριξ του Γραμμικού Πάρκου που βρίσκεται κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού όπου συναντάται έντονη βλάστηση με τον Δήμο Λακατάμιας και αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να μελετούν ενέργειες για καταστολή του προβλήματος.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Λακατάμιας αναφέρει ότι «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι ένα παροδικό φαινόμενο» με τον πολλαπλασιασμό μικρών εντόμων λόγω των πρόσφατων βροχών σε συνάρτηση με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Προσθέτει ότι «το φαινόμενο αυτό δεν είναι ασυνήθιστο σε περιοχές όπως το Γραμμικό Πάρκο, το όποιο βρίσκεται κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού με έντονη παρουσία βλάστησης ενώ αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λακατάμιας σε συνεργασία με κρατικές, «μελετούν ενέργειες για καταστολή του προβλήματος».

Απευθύνεται έκκληση προς το κοινό «όπως λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διακίνηση του στον πεζόδρομο δηλαδή να φορά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, κλειστά παπούτσια και να χρησιμοποιεί εντομοαπωθητικά σκευάσματα».

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:43

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

10 Οκτωβρίου
Δαμιανού: Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα αντικαταστήσει το δελτίο ταυτότητας
09:18
Εννιάχρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πάφο
09:12
[ΒΙΝΤΕΟ] Ο Τυφώνας "Μίλτον" πλήττει με σφοδρότητα την Φλόριντα
08:57
ΕΠΟΠΑΗ: Οχι σε εμπλοκή της ΑΗΚ στο Great Sea Interconnector
08:52
Θανατηφόρα οδική σύγκρουση στη Λάρνακα. Πεζός παρασύρθηκε από όχημα
06:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
06:10
Ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο 2ου ντιμπέιτ με την Καμάλα Χάρις
05:45
Ρωσική επίθεση στην Οδησσό με τουλάχιστον 5 νεκρούς και 9 τραυματίες
05:42
Περιοδεία Ζελένσκι σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο
05:37
Ο κυκλώνας "Μίλτον" άρχισε να πλήττει τις ακτές της Φλόριντα
05:34
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην Συρία
05:29
Στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι: Το Ισραήλ θα εξακολουθήσει να πλήττει ακατάπαυστα την Χεζμπολάχ
05:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.