Γ. Καρούσος: Πολύτιμη η συμβολή της Eκκλησίας στον αγώνα του Προέδρου για λύση του Κυπριακού

Διαχρονική και πολύτιμη χαρακτήρισε τη συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και επανέναρξης της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

Σε χαιρετισμό του στα θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στη Δερύνεια, ο Υπουργός είπε ότι ο ναός «λειτούργησε περί το 1850 ως γυναικείο μοναστήρι και έκτοτε αποτελεί σπουδαίο μνημείο για την ακριτική κοινότητα της Δερύνειας και της Αμμοχώστου ευρύτερα. Ο ναός διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο και αποτελεί σύμβολο του γυναικείου μοναχισμού στην Κύπρο».

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε επίσης αναφορά «στη διαχρονική και πολύτιμη συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα που με αποφασιστικότητα καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να καμφθεί η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και να επαναρχίσει η διαδικασία για εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με γραπτές αναφορές, τόσο η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου όσο και η Ιερά Μονή Αγίας Θέκλης στη Σωτήρα ιδρύθηκαν από τις μοναχές του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Δερύνειας, οι οποίες με σεβασμό και βαθιά θρησκευτικότητα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάπτυξης των δύο Ιερών Ναών σε θρησκευτικά και πνευματικά κέντρα».

Η σημερινή μέρα, συνέχισε «έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τους δημότες της Δερύνειας και της περιοχής της Αμμοχώστου, αλλά και τους πιστούς σε ολόκληρη την Κύπρο» και έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και έφεραν εις πέρας την ανακαίνιση του Ναού.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου θα λειτουργήσει ως καταφύγιο χριστιανικής αγάπης, όπου ο κάθε συμπολίτης θα αντλεί δύναμη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που βιώνει».

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου 2022 - 16:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν για Πολωνία: Μετά από περισσότερα από 6 χρόνια, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του άρθρου 7 μπορεί να κλείσει
14:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
13:00
Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν
12:40
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρήθηκε
12:17
Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
12:11
Δεκάδες ρουκέτες εναντίον βάσης του Ισραήλ στη Συρία ανακοίνωσε πως εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
11:44
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 6/5/2024
11:32
Πασχαλινό μήνυμα Βλαντίμιρ Πούτιν
11:26
Πλησιάζει η ώρα της Eurovision
11:20
Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να εκκενώνει τις ανατολικότερες συνοικίες της Ράφα
10:31
Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Βραζιλία
09:10
Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.