Σε εξέλιξη οι κρίσιμες διεργασίες ενόψει των αποφάσεων για νέα μέτρα. Στο προεδρικό Υπουργοί και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για εξέταση της κατάστασης εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παραγόντες.

Προηγήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής με τον υπουργό Υγείας με αντικείμενο τη λήψη νέων μέτρων . Επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών, η μείωση του αριθμού ατόμων σε συναθροίσεις και ανοικτούς χώρους, η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας και η επέκταση των self-test.

Οπως μεταδίδει το Κυπέ, προς συζήτηση είναι και το θέμα των εκδηλώσεων των Θεοφανείων.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία οι απόψεις των ειδικών διίστανται.Κάποιοι εισηγούνται να παραμείνουν κλειστά για άλλη μιά εβδομάδα και ακολούθως να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ άλλοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής των μαθητών την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αποφάσεις για τα όλα τα επιπρόσθετα μέτρα θα κλειδώσουν στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα τεθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2022 - 18:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Οκτωβρίου
Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε» μέχρι την υλοποίηση των «ιερών αποστολών» μας
05:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 08/10/24
05:43
07 Οκτωβρίου
ΗΠΑ: Οι μετανάστες "έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους", λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
22:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Στην κατηγορία 5 ο κυκλώνας Μίλτον -Απειλεί Μεξικό και Φλόριντα
20:57
Εκδήλωση μνήμης, ένα χρόνο μετά, από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία
20:52
Το Ιράν χαιρετίζει την περσινή επίθεση -Δεν επιθυμεί επέκταση πολέμου...
20:47
Κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, τονίζει το ΥΠΕΞ
20:19
Οι επτά πληγές του Ισραήλ -«Όχι σε νέα 7η Οκτωβρίου», λέει ο Νετανιάχου
20:13
Ιδιαίτερα ενισχυμένος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:09
Μακρά μάχη φθοράς εναντίον του Ισραήλ, εξαγγέλλει η Χαμάς
19:37
Για μακροχρόνια πολιτική γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής κατηγορεί το Ισραηλ ο Ερντογάν
19:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.