Υπό επταήμερη κράτηση ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών ο δικηγόρος του 61χρονου πρώην διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη χθες για υπόθεση κατάχρησης 234.550 ευρώ από τα ταμεία του θεάτρου.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται εμπλοκή στα αδικήματα της κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για το συγκεκριμένο έλλειμμα από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, που διαπιστώθηκε μετά από  έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 61χρονος φέρεται να είχε τον απόλυτο έλεγχο των εισπράξεων του θεάτρου, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε κάποιες ανησυχίες στον Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

Την επόμενη μέρα ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10.700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις και διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα, ενώ τον Μάιο του 2021 υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ο 61χρονος επέστρεψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, αναφέροντας ότι θα επέστρεφε σε κατοπινό στάδιο και το υπόλοιπο ποσό, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν έλεγχος των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου εντοπίστηκε τελικά έλλειμμα 234.550 ευρώ, που αφορούσαν εισπράξεις για το φόρο θεάματος αλλά και χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν σε παραγωγούς παραστάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος φέρεται να έπαιρνε και χρήματα από τις εισπράξεις στα ταμεία εισιτηρίων του θεάτρου, όταν αυτά βρίσκονταν σε λειτουργία, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, έχουν ήδη ληφθεί τρεις καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 105, που αφορούν εργαζόμενους στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, συνεργάτες και παραγωγούς καθώς και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου.

Ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2022 - 14:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Οκτωβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 08/10/24
05:43
07 Οκτωβρίου
ΗΠΑ: Οι μετανάστες "έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους", λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
22:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Στην κατηγορία 5 ο κυκλώνας Μίλτον -Απειλεί Μεξικό και Φλόριντα
20:57
Εκδήλωση μνήμης, ένα χρόνο μετά, από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία
20:52
Το Ιράν χαιρετίζει την περσινή επίθεση -Δεν επιθυμεί επέκταση πολέμου...
20:47
Κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, τονίζει το ΥΠΕΞ
20:19
Οι επτά πληγές του Ισραήλ -«Όχι σε νέα 7η Οκτωβρίου», λέει ο Νετανιάχου
20:13
Ιδιαίτερα ενισχυμένος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:09
Μακρά μάχη φθοράς εναντίον του Ισραήλ, εξαγγέλλει η Χαμάς
19:37
Για μακροχρόνια πολιτική γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής κατηγορεί το Ισραηλ ο Ερντογάν
19:04
Συνελήφθη ο 29χρονος για υπόθεση απόπειρας φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.