Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ διεκδικεί την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία

Την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε επισήμως ο Ρίσι Σούνακ. Σε ανάρτηση στο τουίτερ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έγραψε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία «βαθιά οικονομική κρίση» και πρόσθεσε: «Η επιλογή που θα κάνει το κόμμα μας τώρα θα καθορίσει το κατά πόσο η επόμενη γενιά των Βρετανών πολιτών θα έχει περισσότερες ευκαιρίες από την προηγούμενη».

Για το λόγο αυτό, συμπλήρωσε, κατέρχεται για να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός και ηγέτης των Τόρις. «Θέλω να φτιάξω την οικονομία, να ενώσω το κόμμα και να φέρω αποτελέσματα για τη χώρα», συνέχισε, παραπέμποντας στα όσα υλοποίησε ως Υπουργός Οικονομικών. Υποσχέθηκε δε «ακεραιότητα, επαγγελματισμό και λογοδοσία» σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης, προφανώς σε αντιδιαστολή με τα πεπραγμένα του πιθανού αντιπάλου του Μπόρις Τζόνσον όταν ήταν Πρωθυπουργός. Ο κ. Σούνακ είναι ο μόνος από τους επίδοξους υποψηφίους που έχει με βεβαιότητα συγκεντρώσει τη στήριξη 100 Συντηρητικών βουλευτών, όπως απαιτείται για τη συμμετοχή στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής.


ΓΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Νέος Γενικός Ελεγκτής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
07:47
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
06:06
Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο ζήτησε η Γαλλία
06:01
Ιδέες για αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Λίβανο θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ
05:59
Δραματική η κατάσταση στο Λίβανο
05:56
Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη
05:52
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
05:48
Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν
05:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
05:26
23 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση Αντόνιο Γκουτέρες - Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη
23:00
Βροχές χρυσάφι! Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
20:47
Κουλίας στο ΡΙΚ: «Να κοιτάξουν ποιοι δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς»
20:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.