Μικρές ποσότητες ανοσοσφαιρίνης κατάφερε να εξασφαλίσει η Κύπρος για το επόμενο χρονικό διάστημα

Μικρές ποσότητες ανοσοσφαιρίνης κατάφερε να εξασφαλίσει η Κύπρος, μετά από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας, που θα καλύψουν για ένα χρονικό διάστημα τις ανάγκες των ασθενών.

Μιλώντας σε ανοικτό διάλογο με εθελοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είπε ότι το υπουργείο κατάφερε να εξασφαλίσει από την ανάδοχο εταιρεία σύμβασης στην Ολλανδία, χρονοδιαγράμματα με τις ημερομηνίες παραλαβής των ανοσοσφαιρινών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζηπαντέλα, η έλλειψη του φαρμάκου είναι παγκόσμια και προκύπτει μετά την πανδημία του κορονοϊού, γεγονός που επηρεάζει και την Κύπρο.

Η Κύπρος θα παραλάβει στις 5 Νοεμβρίου 250 φιαλίδια, στις 18 Νοεμβρίου 1.750 φιαλίδια και στις 19 Δεκεμβρίου 2.400 φιαλίδια.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι αναμένεται νέος διαγωνισμός για την εξασφάλιση ακόμα 500 φιαλιδίων, τα οποία θα παραδοθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ανάγκες της Κύπρου κυμαίνονται περίπου στα 1.500 φιαλίδια ανά μήνα.

Οι ανοσοσφαιρίνες είναι ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι παράγωγο του αίματος. Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται χωρίς τη δυνατότητα να παράγουν αντισώματα και χρειάζεται να τις λαμβάνουν, ενώ υπάρχουν επίσης άνθρωποι που μετά από κάποια θεραπεία ή ασθένεια ή και ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος, πρέπει να λαμβάνουν το συγκεκριμένο φάρμακο.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2022 - 15:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Αθήνα: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τις 57 ψυχές από το δυστύχημα στα Τέμπη
18:03
Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι οι ένοχοι για την τραγωδία των Τεμπών θα τιμωρηθούν
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Στο μικροσκόπιο ο διττός ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα και το ανέλεγκτο των αποφάσεων του
16:01
Υπουργός Υγείας: Αναβάθμιση υπηρεσιών μέσω ΓεΣΥ σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα
15:54
Στην Κύπρο για να ενθαρρύνει συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, λέει η Μέτσολα
15:35
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ένα χρόνο από τραγωδία στα Τέμπη. Επεισόδια στο Σύνταγμα
15:02
Γιουροβίζιον: Στη δημοσιότητα δίνεται αύριο (29/02) το επίσημο βίντεο κλιπ το τραγουδιού “Liar”
14:42
Σύλληψη οδηγού ταξί από την Τουρκία. Οπλοφορούσε ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας όπλων
14:19
Μάκης Κεραυνός: Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή
14:00
Με τον Βασιλιά και τον πρωθυπουργό  της Ολλανδίας συναντάται σήμερα ο  Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
13:41
Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 28/2/24
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.