«Αρνητική» πλέον η προοπτική του βρετανικού αξιόχρεου σύμφωνα με τον οίκο Fitch

Σε «αρνητική» από «σταθερή» υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, ακολουθώντας ανάλογη κίνηση από τον οίκο Standard & Poors.

Ο διεθνής οίκος διατήρησε πάντως για την ώρα την αξιολόγηση ΑΑ για το αξιόχρεο των βρετανικών κρατικών ομολόγων.

Η προειδοποιητική κίνηση αποδόθηκε στις ανησυχίες για το ύψος του κρατικού δανεισμού που συνεπάγονται οι μεγάλες περικοπές φόρων και η ταυτόχρονη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά της ενεργειακής ακρίβειας που ανακοίνωσε στο μίνι προϋπολογισμό προ δύο εβδομάδων ο Υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουάρτενγκ.

Τα μέτρα αυτά οδήγησαν προσωρινά σε διολίσθηση της στερλίνας σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και έχουν προκαλέσει αύξηση της απόδοσης των κρατικών ομολόγων.

«Το μεγάλο και μη χρηματοδοτούμενο δημοσιονομικό πακέτο που ανακοινώθηκε ως μέρος του αναπτυξιακού πλάνου της νέας κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Παρά δε την ανατροπή της αμφιλεγόμενης απόφασης να καταργηθεί ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος του 45%, ο οίκος Fitch σχολίασε πως «το εξασθενημένο πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης θα μπορούσε να υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία και τη στήριξη της κυβερνητικής δημοσιονομικής στρατηγικής».

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2022 - 15:25

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Συνελήφθη ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
11:31
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.