Κοινή δήλωση MED5: Καλούν την Επιτροπή και το Συμβούλιο να αναγνωρίσουν τα αυξημένα καθήκοντα που ανατίθενται στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής

Photos by PIO

Με τη συμμετοχή των υπουργών εσωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε  στην Πάφο η σύνοδος των πέντε μεσογειακών κρατών για το μεταναστευτικό.

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου της Κύπρου, της Ελλάδας, της Μάλτας και της Ισπανίας, στο πλαίσιο της ομάδας "MED 5" στην οποία μετέχει και η Ιταλία, με την ευκαιρία της τέταρτης Υπουργικής συνόδου που ολοκληρώθηκε στην Πάφο.

Οι υπουργοί, εκφράζουν την εκτίμησή τους για τον ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη σε σχέση με το "Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το 'Ασυλο" και καλούν την Επιτροπή και το Συμβούλιο να αναγνωρίσουν επιτέλους τα αυξημένα καθήκοντα που ανατίθενται στα κράτη - μέλη της πρώτης γραμμής.

Σύνοδος - Πάφος - μεταναστευτικό 8-10-22.jpg

Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα , γίνεται αναφορά σε υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης,σε προστασία των συνόρων όπως και της πράσινης γραμμής στην Κύπρο,σε ευρωπαϊκές συμφωνίες με κράτη για την πρόληψη των παράτυπων μεταναστευτικών ροών αλλά και την επιστροφή υπηκόων των χωρών αυτών.

Την Πέμπτη 14 τού Μήνα, συνέρχεται το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, Σημειώνεται ότι στη σημερινή σύνοδο της ομάδας των "MED5" στην Πάφο μετείχε και ο υπουργός εσωτερικών της Τσεχίας,ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύνοδο παρέστη και ο υπουργός εσωτερικών της Τσεχίας,ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτη φώτο med 5 - Σύνοδος - Πάφος - μεταναστευτικό 8-10-22 PIO.jpg

Την ικανοποίησή του γιά το ανακοινωθέν εξέφρασε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής.Επεσήμανε τη συμπερίληψη στο ανακοινωθέν της θέσης της Κύπρου γιά επαναξιολόγηση των τρίτων χωρών πού σήμερα χαρακτηρίζονται ανασφαλείς, ενώ, εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί προς συζήτηση και πρόταση για υποβολή και αξιολόγηση κάθε αίτησης γιά άσυλο, εκτός της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Είτε δηλαδή στις χώρες καταγωγής των μεταναστών, είτε στις χώρες διέλευσης

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2022 - 16:19

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
06:15
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Πρεμιέρα σήμερα για τις 3 κυπριακές ομάδες στην League Phase του Conference League
05:56
Βέλγιο: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία από τη νέα χρονιά
05:52
Όχι Μπάιντεν σε επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
05:48
Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:41
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουδείς αμφισβητεί τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό
05:37
Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ
05:34
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.