Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας για τα νοικοκυριά στην Ευρώπη

Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας για τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, με την ενεργειακή ανεπάρκεια και τους φόβους επιδείνωσης να οδηγούν σε ύφεση με σαφώς κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να καλπάζει, επηρεάζοντας αρνητικά και με ταχύτητα την ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων πολιτών.

Στη βάση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 9.3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο 8.5% στην Ευρωζώνη, με ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα για το 2023.

Η Ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του χρόνου με συνέχεια στην καθοδική πορεία το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο μηδέν κόμμα τρία τοις εκατόν.

Στα καλά νέα, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν θα σημειώσει άνοδο 3.3% στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και 3,2% στην Ευρωζώνη, με άξονα τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, μισό τοις εκατό πιο πάνω από τις εκτιμήσεις του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά, η διατήρηση της κοινωνικής αβεβαιότητας με αντίκτυπο στα ευάλωτα νοικοκυριά και η αποδυνάμωση της εταιρικής παραγωγικότητας, με την ενεργειακή κρίση του Ουκρανικού πολέμου, θα πιέσουν περαιτέρω του οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Τηλεόραση, Κωνσταντίνος Τσιντάς

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοεμβρίου 2022 - 20:24

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Ισραήλ: Η Κνεσέτ αποκλείει την «μονομερή» δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
16:54
Δύο νεκροί σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό
16:02
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.