Επίθεση Τουρκίας κατά ΕΕ

Η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της Αγκυρας, ότι το ψευδοκράτος εξασφάλισε καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Την έντονη αντίδραση της Αγκυρας προκάλεσε η ανακοίνωση της Κομισιόν ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της Αγκυρας, ότι το ψευδοκράτος εξασφάλισε καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εγκαταλείψει τη στάση που θεωρεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ως αποκλειστικό ιδιοκτήτη του νησιού. Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει, την ούτω καλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να εμποδίσει τους τουρκοκυπρίους να γίνουν αξιοσέβαστο μέλος της διεθνούς κοινότητας. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έκαμε επίσης λόγο για υποκρισία των Βρυξελλών και για αιχμαλωσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις φαύλες, όπως ανέφερε, πολιτικές της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Ελλάδας.

Η Αγκυρα επανέλαβε την απαράδεκτη θέση, ότι μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη διευθέτηση στο Κυπριακό, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας του ψευδοκράτους.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοεμβρίου 2022 - 06:45

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
400 - 500 drones και πύραυλοι κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές
01:45
Αίγυπτος: Σε συναγερμό η αντιαεροπορική άμυνα
01:33
Η ΕΕ καταδικάζει την ιρανική επίθεση
01:22
Ιράν: «Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί»
00:59
´Εκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σήμερα το πρωί
00:44
Διάγγελμα Νετανιάχου: Έτοιμοι για άμυνα και επίθεση
00:23
Ξεκίνησε, με πυραύλους και drones, η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
00:06
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε πρόσωπα συριακής καταγωγής
21:13
Ισραηλινός στρατός: Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού
20:59
Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν - Επικοινωνία Υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ
20:37
Αστυνομία: Ούτε παραβίαση εισόδου, ούτε άσκηση βίας πρίν απο τον θάνατο του 24χρονου στη Λεμεσό
20:01
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στέλνει στο Κίεβο η Γερμανία
18:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.