Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν ενίσταται στη συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρύτερο δίκτυο ενεργειακών συνεργειών που έχουν αναπτυχθεί

Η Κύπρος δεν ενίσταται στη συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρύτερο δίκτυο ενεργειακών συνεργειών που έχουν αναπτυχθεί, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι προαπαιτούμενο είναι ο τερματισμός των έκνομων ενεργειών και η αμφισβήτηση της Αόζ Κύπρου και Ελλάδας.

Σε χαιρετισμό του στο δέκατο Ενεργειακό Συμπόσιο, με θέμα "Κύπρος: Ενεργειακός Κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο", ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως θα ήταν ευλογία η συνεργασία των χωρών της περιοχής, εάν υπήρχε ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.

assets_gallery_4330_61858.JPG

Διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην απρόσκοπτη εφαρμογή της ενεργειακής της πολιτικής, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή και εναλλακτικό ενεργειακό κόμβο, για την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι, όραμά του είναι η δημιουργία ενός Ενεργειακού Διαδρόμου, που θα περιλαμβάνει διαφορετικές πηγές και διαδρομές, και απώτερος στόχος του η μετάβαση της Κύπρου στην πράσινη ενέργεια.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου 2022 - 12:16

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Ισραήλ: Η Κνεσέτ αποκλείει την «μονομερή» δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
16:54
Δύο νεκροί σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό
16:02
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.