Απαιτείται επάνοδος Τουρκίας στον σωστό δρόμο για επανέναρξη διαλόγου, λέει ο Πρόεδρος. Συναντάται με Σολτς την Τετάρτη (βίντεο)

Photo by - PIO

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας την οποία καταβάλει η Ελληνοκυπριακή πλευρά, για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Χθες βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αποτελεί συνέχεια αυτής της προσπάθειας, η οποία έχει ως στόχο να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου.  

Παράλληλα, επανέλαβε ότι προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες, απαιτείται η επάνοδος της Τουρκίας στο δρόμο του διεθνούς δικαίου.  

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να απαντήσει καταπόσον είναι εφικτό να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, δεδομένης της στάσης την οποία τηρεί η Άγκυρα. Εξήγησε ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα ο διεθνής παράγοντας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως χωρίς τη δική τους παρέμβαση, δεν είναι είναι δυνατόν να επιτευχθούν από μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, τα επιθυμητά από όλους, αποτελέσματα.

Η συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Παράλληλα με το Κυπριακό, θα συζητηθούν οι διμερής σχέσεις, ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά θέματα.

Μ.Χ/Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοεμβρίου 2022 - 09:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Δύο νεκροί σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό
16:02
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.