Κίνδυνος μπλακ άουτ στη Γερμανία

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας ζήτησε μάλιστα από όσους έχουν τη δυνατότητα, όπως τοπικές αρχές αλλά και ιδιώτες, να έχουν σε ετοιμότητα γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί και το τηλεφωνικό δίκτυο.

Συναγερμό σήμανε στη Γερμανία η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Mε ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να αποθηκεύσουν νερό, κονσέρβες και κεριά λόγω επικείμενων ελλείψεων αλλά και διακοπών της ηλεκτροδότησης από τις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας ζήτησε μάλιστα από όσους έχουν τη δυνατότητα, όπως τοπικές αρχές αλλά και ιδιώτες, να έχουν σε ετοιμότητα γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί και το τηλεφωνικό δίκτυο.

Ορισμένοι δήμοι της χώρας προετοιμάστηκαν ήδη για πιθανές διακοπές ρεύματος, με ακριβή σχέδια και εξασφαλίζοντας την παροχή ενέργειας με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης

Πρόσθεσε πως εκτός από τις προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης και γεννήτριες, πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που να λειτουργεί με μπαταρίες ενώ επισήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν συγκεντρωμένα και διαθέσιμα, τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοεμβρίου 2022 - 21:24

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.