Στα 621 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εργασίας για το 2023

Στα 621 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εργασίας για το 2023. Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου για το επόμενο έτος, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Κούσιος είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 6,5% συγκριτικά με το 2022, όταν το ύψος του ανερχόταν σε 583 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο του προϋπολογισμού, ποσό 180 εκατομμυρίων ευρώ αφορά κοινωνικές παροχές, σημείωσε.

Ο κύριος Κούσιος είπε ότι προτεραιότητες του υπουργείου για το 2023 αποτελούν η οικονομική στήριξη των ανέργων, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και το συνταξιοδοτικό.

Σε ό,τι αφορά στα επιδόματα των ξενοδοχουπαλληλων, οι εργασίες των εργοδοτών των οποίων τελούν υπό αναστολή,  είπε πως θα λάβουν το επίδομα ανεργίας μέχρι το πρώτο δεκαπενθημερο του Δεκέμβρη, όπως και των υπόλοιπα επιδόματα. Την ίδια ώρα, είπε, το υπουργείο αποφάσισε την καταβολή όλων των επιδομάτων μητρότητας και των επιδομάτων ανεργίας, για τα οποία η εξέταση των αιτήσεων εκκρεμεί, στο 70% του ποσού, επίσης πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διευκρίνησε ότι θα ακολουθήσει εξέταση των περιπτώσεων και εάν οι ληπτες δεν είναι δικαιούχοι, θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό.

Πρόσθεσε δε ότι στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου επικοινωνίας, την ευθύνη του οποίου έχει το υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Οι πολίτες, είπε, θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο για γενικά ερωτήματα, τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα οφείλουν να απαντήσουν εντός μιας εβδομάδας 

Ο κύριος Κούσιος σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου λαμβάνουν 3000 κλήσεις ημερησίως, οι οποίες μένουν αναπάντητες,  είπε.

Στις 1250 ανερχονται οι αιτήσεις που λαμβάνουν οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων καθημερινά, συμπλήρωσε.

ΑΤ

συντάκτης: Έλενα Σοφοκλέους

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου 2022 - 14:14

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
05:28
20 Φεβρουαρίου
Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την κυριαρχία των Φώκλαντ
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.