Κασουλίδης στο Al Jazeera: "Η λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να είναι επωφελής για όλους, εάν υπάρχει πολιτική βούληση"

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση κέρδους για όλους τους εμπλεκόμενους και ότι η πιθανότητα για κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη, εάν υπάρχει πολιτική βούληση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο κύριος Κασουλίδης υπογράμμισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει δεσμευμένη στην επανένωση της Κύπρου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή δεν θα είχε επιτευχθεί ποτέ χωρίς την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο και για την Κύπρο.

Το γεγονός αυτό, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και για την Τουρκία, η οποία, όπως ανέφερε, αρνήθηκε παρόμοιο είδος διαπραγμάτευσης και διευθέτησης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, με τη δικαιολογία ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Το παράδειγμα Λιβάνου - Ισραήλ, πρόσθεσε, δίδει απάντηση σε αυτό το επιχείρημα.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα, είπε ότι "υπάρχει περιθώριο για περισσότερα".

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Λευκωσία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα ζητήματα της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της μη προσάρτησης τμημάτων μιας χώρας σε μία άλλη, επομένως, είπε, έπρεπε να συμμετέχει με τους Ευρωπαίους εταίρους στην αντίδραση κατά της ρωσικής εισβολής.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2022 - 22:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
11:12
Χωρίς προβλήματα η διαπραγμάτευση κατασκευής κόμβου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία
10:39
Νέα επίθεση Χούθι σε βάρος εμπορικού πλοίου ισραηλινών συμφερόντων
10:35
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.