Πρόεδρος Αναστασιάδης: Να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις μεταξύ θεσμών ώστε το κράτος να λειτουργεί ομαλά (Βίντεο)

Δεν βλέπω λόγους γιατί να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων θεσμών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύσκεψη που συγκάλεσε για αύριο για θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 40ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου στα Λεύκαρα και ερωτηθείς για την αυριανή σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως είναι ένα θέμα το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί αντικείμενο στον δημόσιο διάλογο σαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

"Θεώρησα ότι υπό τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται και για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας, όπως μέχρι σήμερα, είτε του Τμήματος Φυλακών είτε της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θεσμών πως θα έπρεπε να γίνει μια σύσκεψη, να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα, να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις, έτσι ώστε το κράτος να λειτουργεί ομαλά όπως μέχρι πρότινος λειτουργούσε", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε να μην υπάρχει αυτή η σύγκρουση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν βλέπει λόγους γιατί να υπάρχει σύγκρουση. "Όλοι ενδιαφέρονται για το καλύτερο δυνατό αντιμετώπισης προβλημάτων που η χώρα αντιμετωπίζει", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για χθεσινή του συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως συζητήθηκαν τα διάφορα θέματα που αφορούν τη νομιμότητα νομοσχεδίων, την αναπομπή, την αναφορά κ.ο.κ.

"Όπως καλά γνωρίζετε υπάρχει το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών, αλλά και άλλα θέματα τα οποία έπρεπε να μελετηθούν προκειμένου να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις από πλευράς Προέδρου", είπε σημειώνοντας πως τίποτα στη χθεσινή σύσκεψη δεν είχε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα αντιμετωπιστούν αύριο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2022 - 14:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
05:28
20 Φεβρουαρίου
Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την κυριαρχία των Φώκλαντ
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.