Στις 24 Νοεμβρίου νέα ακρόαση για έκδοση διατάγματος για εκτός ΓεΣΥ γιατρούς σε συμβεβλημένα νοσηλευτήρια

Το δικαστήριο όρισε την Πέμπτη νέα ακρόαση για τις 24 Νοεμβρίου αναφορικά με την έκδοση ή μη διατάγματος για αναστολή της πρόνοιας που απαγορεύει στα συμβεβλημένα με τον ΟΑΥ νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο ΟΑΥ, η εγκύκλιος του Οργανισμού για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, στην οποία τίθεται η σχετική απαγόρευση στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια ισχύει και «επομένως η περίοδος προσαρμογής και το εύλογο χρονικό διάστημα που δόθηκε για πλήρη συμμόρφωση έχει λήξει».

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ, στα πλαίσια της αγωγής που έχει καταχωρηθεί εναντίον του οργανισμού και άλλων, καταχωρήθηκε από τον ενάγοντα, ιατρό μη εγγεγραμμένο στο ΓεΣΥ, αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο αιτείτο αναστολή της εν λόγω απαγόρευσης μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.

«Σήμερα, η αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος ήταν ορισμένη ενώπιον του Δικαστηριού όπου και αποφασίστηκε να δοθεί στους νομικούς συμβούλους του Οργανισμού χρόνος για ετοιμασία της ένστασής τους» προστίθεται.

Συνεπώς, αναφέρει ο ΟΑΥ, το Δικαστήριο δεν έλαβε ακόμη καμία απόφαση σε σχέση με την έκδοση ή μη προσωρινού διατάγματος, ενώ η αίτηση έχει οριστεί για ακρόαση στις 24 Νοεμβρίου 2022.

«Διευκρινίζεται ότι, η Εγκύκλιος του Οργανισμού για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, στην οποία τίθεται η απαγόρευση στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς ισχύει και επομένως η περίοδος προσαρμογής και το εύλογο χρονικό διάστημα που δόθηκε για πλήρη συμμόρφωση έχει λήξει», προστίθεται.

Καταλήγοντας, ο ΟΑΥ λέει ότι παραμένει «προσηλωμένος στο έργο του και στη διατήρηση της φιλοσοφίας και του κοινωνικού χαρακτήρα του ΓεΣΥ».

Από την πλευρά της, η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι «δεδομένης της σημερινής απόφασης του αρμόδιου Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα για προσωρινό διάταγμα, αναμένουμε ότι επιτέλους ο ΟΑΥ, μετά από 2 χρόνια ανοχής στην παρανομία, θα συμμορφωθεί ο ίδιος και θα απαιτήσει και από τα εντός ΓεΣΥ Νοσηλευτήρια να συμμορφωθούν με το Νόμο».

«Αναδείξαμε την παρανομία από τις 15.7.2020 και το γεγονός ότι αυτή αντιστρατευόταν τη βασική αρχή του νόμου για ένα καθολικό σύστημα που θα παρέχει σ'όλους ισότιμη μεταχείριση. Έκτοτε ο ΟΑΥ ροκάνιζε το χρόνο επιτρέποντας στα νοσηλευτήρια το "διπλοπόρτι" εν είδει πολυασφαλιστικού» σημείωσε σε δική του ανάρτηση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά των εκτός ΓεΣΥ γιατρών, ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης εξέδωσε ανακοίνωση «προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», λέγοντας ότι είναι «παντελώς ανακριβές και ανυπόστατο» δημοσίευμα «το οποίο κυκλοφορεί υπό τύπο ανάρτησης» ότι το αίτημα δια αναστολή της πρόνοιας της Νομοθεσίας που απαγορεύει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη όταν τον ασθενή τον παραπέμπει γιατρός εκτός ΓεΣΥ ο οποίος ευρίσκεται σε νοσοκομείο εντός του ΓεΣΥ, απορρίφθηκε την Πέμπτη από το δικαστήριο.

«Την 03/11/2022 και αφού ενώπιον του δικαστηρίου ο ΟΑΥ τοποθετήθηκε ότι έχει ένσταση εις την έκδοση τέτοιου διατάγματος το δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως η ένσταση καταχωρηθεί γραπτώς και όρισε την αίτηση δια έκδοση διατάγματος για ακρόαση την 24/11/2022. Κατ’ επέκταση η αίτηση για έκδοση διατάγματος παραμένει χωρίς οποιαδήποτε απόφαση ορισμένη ενώπιον του δικαστηρίου», καταλήγει.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2022 - 15:47

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Δύο νεκροί σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό
16:02
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.