Μέτριο το θήραμα την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση, εκτιμά ο αναπλ. πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας

Στην εκτίμηση πως το κυνήγι πήγε καλά αλλά το θήραμα μέτρια, προέβη ο πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας της επαρχίας Πάφου και αναπληρωτής της παγκύπριας ομοσπονδίας Γιώργο Θεοδοσίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε πως η σημερινή πρώτη ημέρα της κυνηγετικής εξόρμησης για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού πρόσφερε καλές εμπειρίες, καλό καιρό, οι κυνηγοί απόλαυσαν φύση, καρπώθηκαν θήραμα σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα για καλύτερες εξορμήσεις.

Σε σχέση με πέρσι, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα στο κυνήγι της πέρδικας ενώ στο λαγό είμαστε ελαφρώς προς τα κάτω».

Αιτία για το μειωμένο θήραμα αποτελεί, πρόσθεσε, ο αυξημένος αριθμός κυνηγών, οι μεμονωμένες κατοικίες, οι δρόμοι και πολλά άλλα.

Έστειλε επίσης το μήνυμα  στους κυνηγούς να μην κυνηγούν το θήραμα εξοντωτικά, να μείνουν στις εμπειρίες στην φύση και να μην κυνηγάνε ουσιαστικά τους αριθμούς γιατί είναι εις βάρος του θηράματος. Κάλεσε επίσης τους κυνηγούς να αποφεύγουν τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σεβόμενοι πάντοτε τις ιδιωτικές περιουσίες.

Επιπρόσθετα ο κ. Θεοδοσίου και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως πάντοτε υπάρχουν οι επιτήδειοι και αυτοί όμως που κατά λάθος παρανομούν. Κάλεσε τους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί τόσο προς τους κυνηγούς, προς τις ιδιωτικές περιουσίες αλλά και προς το θήραμα.

Η κυνηγετική εξόρμηση του λαγού και της πέρδικας ολοκληρώνεται τέλη του Δεκέμβρη.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Νοεμβρίου 2022 - 14:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
17:45
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
13:05
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
12:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.