Σικελία: Δεύτερο πλοίο με 572 μετανάστες στο λιμάνι της Κατάνης. «Μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και ΜΚΟ

Στο λιμάνι της Κατάνης στην Σικελία εισήλθε σήμερα το απόγευμα (6/11) το πλοίο Geo Barents, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μεταφέρει 572 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ματίας Τζιλ, δήλωσε ότι «μετά από παραμονή στην θάλασσα και την φυλάκιση σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης της Λιβύης, όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στο Geo Barents δικαιούνται να κατέβουν στην ξηρά». Στο μεταξύ, στα ανοικτά του λιμανιού της Κατάνης βρίσκονται άλλα δυο πλοία, το Rise Above και το Ocean Viking, τα οποία πραγματοποίησαν επίσης επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών.

Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, είναι ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα πλοία των ΜΚΟ αλλά μόνον σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στα ανήλικα και στις γυναίκες.

Η νέα αυτή τακτική εφαρμόσθηκε και με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Ηumanity 1, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Κατάνης, την περασμένη νύχτα. Τελικά επετράπη η αποβίβαση σε 155 ανθρώπους ενώ σε 34 άνδρες απαγορεύθηκε να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τον Τύπο, ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Humanity 1 να εξέλθει από το λιμάνι. Όμως ο κυβερνήτης του δήλωσε ήδη ότι δεν πρόκειται να το πράξει, διότι το σημείο αναφοράς του είναι το διεθνές δίκαιο και οι κανόνες του.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Νοεμβρίου 2022 - 21:30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
06:06
Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο ζήτησε η Γαλλία
06:01
Ιδέες για αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Λίβανο θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ
05:59
Δραματική η κατάσταση στο Λίβανο
05:56
Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη
05:52
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
05:48
Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν
05:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
05:26
23 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση Αντόνιο Γκουτέρες - Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη
23:00
Βροχές χρυσάφι! Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
20:47
Κουλίας στο ΡΙΚ: «Να κοιτάξουν ποιοι δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς»
20:38
Πρόεδρος: Η Κύπρος υποψήφια για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
20:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.