Αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των μολύνσεων και εισαγωγών ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια, λόγω κορονοϊού

Αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των μολύνσεων και εισαγωγών ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια, λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση", ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι ο υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλα συγκάλεσε σύσκεψη για αύριο με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, ώστε να γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου. Ο κύριος Αθανασίου πρόσθεσε ότι εβδομήντα ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ, από σαράντα - πέντε που ήταν προηγουμένως και κάλεσε τις ευάλωτες κυρίως ομάδες του πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Τόνισε ότι στόχος της αυριανής σύσκεψης δεν είναι η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, αλλά ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα του υπουργείου Υγείας σε ενδεχόμενη νέα έξαρση των μολύνσεων και νοσηλειών. Υπενθύμισε, ταυτόχρονα, τα μέτρα ατομικής προστασίας που θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν οι πολίτες.

Ο κύριος Αθανασίου ανέφερε, ακόμη, ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ άλλα συνολικά διακόσια φάρμακα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2022 - 09:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.