Η Ευρώπη είναι ασφαλής για τον χειμώνα δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση

Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Η Ευρώπη είναι ασφαλής για τον χειμώνα, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση. 

Σημείωσε ότι η Ρωσία μείωσε κατά  80% της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω αγωγών, σε μόλις οχτώ μήνες, όχι μόνο δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος αλλά έγινε κατορθωτό να γεμίσουν οι αποθήκες αερίου κατά 96%.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε παράλληλα πως το υψηλό κόστος των τιμών ενέργειας έχει επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα πολλών ευρωπαϊκών βιομηχανιών και ιδιαίτερα των ενεργοβόρων τομέων της οικονομίας.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν άσκησε δριμεία κριτική σε Ρωσία και Κίνα τονίζοντας πως η Μόσχα απειλεί τη δημοκρατία και εκβιάζει την εξάρτηση της Δύσης από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ το Πεκίνο καλλιεργεί εξαρτήσεις σε όλες τις ηπείρους για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 - 18:06

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.