Απόλλων : "Βιώσαμε πρωτοφανή και πρωτάκουστα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γεγονότα, "ρίχθηκαν και αυτοσχέδιες μολότοφ στους ποδοσφαιριστές μας"

Τοποθέτηση και από πλευράς Απόλλων, για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο Τσίρειο. " Βιώσαμε πρωτοφανή και πρωτάκουστα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γεγονότα", σημειώνουν οι γαλάζιοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας του Απόλλωνα καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (04/12),  τόσο εντός, όσο και εκτός του Τσιρείου Σταδίου.

Εικόνες και συμπεριφορές, οι οποίες προσβάλουν την Πόλη αλλά και την κοινωνία της Λεμεσού και που έχουν στιγματίσει για πάντα το τελευταίο μεγάλο και ιστορικό ντέρμπι του Τσιρείου.

Παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε, ευθύς εξ’ αρχής, ως υψηλού κινδύνου και για τη διεξαγωγή του οποίου επιβαλλόταν η κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς Αστυνομίας και επιτηρητών αλλά και η υπεύθυνη στάση των Σωματείων της Πόλης μας για την ομαλή διεξαγωγή του. 

Δυστυχώς, όμως, χθες βιώσαμε πρωτοφανή και πρωτάκουστα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γεγονότα, με αποκορύφωμα αυτό, το οποίο ήταν πραγματικά ΣΟΒΑΡΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και αποτέλεσε την αίτια για την μη διεξαγωγή του αγώνα αναμεσά στις δυο ομάδες, όπως καταγράφονται αυτολεξεί στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, «οπαδοί της ΑΕΛ […] φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο τσιμεντένιο στρώμα της κερκίδας και στις καρέκλες, ενώ κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μετά την προθέρμανση, αυτοί δέχθηκαν πέτρες από μπετόν που αφαιρέθηκαν προηγουμένως από την κερκίδα της ΑΕΛ». 

Θα πρέπει επιπλέον να σημειωθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ότι εκτός από τις πέτρες που ρίχθηκαν προς τους ποδοσφαιριστές μας με κίνδυνο την ίδια αυτή καθ’ εαυτή την σωματική τους ακεραιότητα, ρίχθηκαν και αυτοσχέδιες μολότοφ (!!!) που ευτυχώς δεν εξερράγησαν και/ή δεν εκπυρσοκρότησαν. Αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε να πιστεύουμε πως, τόσο η Αστυνομία, όσο και ο παρατηρητής του αγώνα έχουν εξασφαλίσει τεκμήρια, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, παρόμοιο με αυτό που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο σε κάθε περίπτωση ευρίσκεται στην κατοχή μας και τίθεται στην διάθεση όλων. 

Από την πλευρά μας, ως γηπεδούχοι, έχουμε κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η συμπεριφορά των φίλων της ομάδας μας, όταν για σαράντα και πλέον λεπτά οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ βρίσκονταν, σε απόσταση αναπνοής, μπροστά από την δυτική εξέδρα αναμένοντας την είσοδο των ομάδων (δηλαδή μετά τον πετροβολισμό των ποδοσφαιριστών μας από τους οπαδούς της ΑΕΛ), χωρίς να ενοχληθούν, χωρίς να αισθανθούν απειλή και χωρίς να πέσει προς το μέρος τους ούτε ένα μικρό αντικείμενο.

Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα. Ο Απόλλωνας Λεμεσού επειδή μπορεί να διαβλέπει μια προσπάθεια εξίσωσης της συμπεριφοράς των οπαδών των δύο ομάδων και διαστρέβλωσης ή παραποίησης των πραγματικών γεγονότων, σε σχέση με την ουσιαστική αιτία μη διεξαγωγής του αγώνα αλλά και εν γένει της όλης εικόνας, ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να το πράξει, ούτε να βλάψει τα συμφέροντα της Ομάδας μας. 

Καταλήγοντας, καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά, με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ψες, τόσο εντός, όσο και εκτός του σταδίου. Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει επιτέλους να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης και ενόσω παραμένουν ατιμώρητες, τα γεγονότα θα επαναλαμβάνονται μέχρι να θρηνήσουμε θύματα για να αναγκαστούν οι αρμόδιοι να λάβουν αυστηρά μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί. Όσοι πρωταγωνίστησαν ψες σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και ο Απόλλωνας δηλώνει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του για να συμβάλει προς την κατεύθυνση της πάταξης κάθε είδους βίας.

Διοικητικό Συμβούλιο
Απόλλωνα Λεμεσού 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2022 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Υπουργός Παιδείας: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας
16:03
Υποχώρησε προέκταση οροφής εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη Λεμεσό
15:52
«Ανοιχτό» για προσαρμογή στην συζήτηση των ηγετών απόψε η Τουρκία
15:14
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.