Άρχισε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Η σημερινή - πρώτη ημέρα της συζήτησης, ξεκίνησε με ανάγνωση περίληψης της έκθεσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και αυτή την ώρα οι αρχηγοί των κομμάτων απευθύνονται ενώπιον του Σώματος.

Αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθούν ολοήμερες συζητήσεις, με την ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού να λαμβάνει χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Αναμένεται ότι ο προϋπολογισμός για το 2023 θα υπερψηφιστεί, με τις ψήφους του Δησύ, του Δήκο και της Δήπα. Κατά αναμένεται να τοποθετηθούν Ακέλ και Οικολόγοι, ενώ Εδέκ, Ελάμ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, δεν έχουν ξεκαθαρίσει, ακόμη, τη θέση τους.  

Οι τροπολογίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπερβαίνουν τις εκατόν, εκ των οποίων οι είκοσι - πέντε, φαίνεται να εξασφαλίζουν την πλειοψηφία του Σώματος.

Ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος. Προβλέπει έσοδα οκτώ δισεκατομμύρια - 452 εκατομμύρια, και δαπάνες οκτώ δισεκατομμύρια - 456 εκατομμύρια ευρώ.

ΙΝ/ΑΤ

Σύνταξη : Παναγιώτης Καππαρής , Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2022 - 15:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Σχέδιο «Μπαταρίες για Όλους» προαναγγέλλει ο Υπουργός Ενέργειας
08:58
Χαριλάου: Σοβαρά υπόψη λαμβάνει ο ΟΚΥπΥ την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή
08:54
Ματαρέλα: Η επίλυση του Κυπριακού έχει θεμελιώδη σημασία
08:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.