Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο το 2023 αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, όπως καταδεικνύεται από τα συμπεράσματα της 13ης Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Κύπρο.

Παράλληλα γίνεται ιδιαίτερη ιδιαίτερη μνεία στη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, που αποδίδεται στην υψηλή ανάπτυξη.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως ο αντίκτυπος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου.

Ωστόσο τονίζεται ότι η συνεχιζόμενη αναστολή εφαρμογής του πλαισίου για τις εκποιήσεις, έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο για περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρία του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Έκθεσης, τα οποία συγκλίνουν με αυτά της κυβέρνησης.

Είπε ότι η κυπριακή οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά την ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και υπέδειξε πως το δημόσιο χρέος, κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση ως ποσοστό του Αέπ, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το 2023, ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας.

Τόνισε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης, είναι η διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας και η περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους.  

IN

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2022 - 09:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.