Στο επίκεντρο η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Eurogroup

Επικεντρωμένοι στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, είναι οι εθνικοί προϋπολογισμοί των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το 2023.

Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με ανακοίνωση του Eurogroup - διαφυλάσσεται και η ευελιξία προσαρμογής στην ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις τιμές στην ενέργεια.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν πως οι δημοσιονομικές πολιτικές πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και στην αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού με βιώσιμο τρόπο, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.

Για το μετριασμό των επιπτώσεων από τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, οι Υπουργοί τονίζουν πως θα εργαστούν ώστε να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν, θα είναι πιο αποτελεσματικά, καλύτερα συντονισμένα και οικονομικά προσιτά.

Αναφέρουν, ακόμη, ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα λαμβάνουν ένα βασικό πακέτο ενεργειακών υπηρεσιών σε επιδοτούμενη τιμή.

Από 'κει και πέρα, για την κατανάλωση ενέργειας που υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο ποσοστό, θα ισχύουν οι τιμές της αγοράς.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σημειώνουν, επίσης, ότι τα μέτρα θα πρέπει να υποστηρίξουν περαιτέρω τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

Σύνταξη : Mαρία Ψαρά , Μελίνα Βασιλειάδου

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2022 - 11:26

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
06:27
ΑΕΚ - ΑΡΗΣ στις 18:00, Απόλλωνας - Νέα Σαλαμίνα στις 19:00, Ομόνοια - Ανόρθωση στις 20:30
06:07
Στις ΗΠΑ για επαφές χωρίς την έγκριση Νετανιάχου ο Μπένι Γκαντς
05:55
Εκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απηύθυνε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
05:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 04/03/24
05:42
03 Μαρτίου
Ελβετία: Οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ της καταβολής 13ης σύνταξης
21:32
Η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Ύδρα" έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα
21:07
Βερολίνο: Ο Πούτιν επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Γερμανία με τη δημοσιοποίηση συνομιλιών Γερμανών αξιωματικών
20:34
Σύλληψη 26 αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Δημοκρατία
20:17
Σύλληψη 21χρονου Σύρου για υπόθεση τραυματισμού και διάρρηξης κατοικίας
20:15
Μελέτη από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για εγκατάσταση προστατευτικού εξοπλισμού στις τετράτροχες μοτοσικλέτες
19:43
Ελλάδα: Στη φυλακή οι 6 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη "Σύμπραξη Εκδίκησης"
19:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.