Εκκληση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα και Τουρκία να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξυ Ελλάδας - Τουρκίας και προέτρεψε τους συμμάχους στο Νάτο να επιλύουν, με διπλωματικό τρόπο, τις διαφορές τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις νέες απειλές του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, ανέφερε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι σημαντικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με όλα τα μέρη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, σε σχέση με την Τουρκία, σε σχέση με την Συρία αλλά και άλλες περιοχές.

Σε ερωτήσεις για την πρόοδο της διαδικασία πώλησης μαχητικών αεροσκαφών Εφ - Δεκαέξι από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, ο Νεντ Πράις απάντησε ότι "οι συζητήσεις που έχει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα, επικεντρώνονται στη διασφάλιση των δυνατοτήτων που χρειάζεται να έχει η Τουρκία προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώσει το ρόλο της ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ".

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι κανένας συμμαχος στο Νάτο δεν αντιμετωπίζει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος του, από ότι η Τουρκία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 12:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Μείωση οδικών παραβάσεων λόγω συστημάτων φωτοεπισήμανσης ανακοινώνει το Υπουργείο Μεταφορών
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
13:19
Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας
12:30
Στεφάνου: Ο Γκουτέρες μας θεωρεί εδώ και χρόνια συνυπεύθυνους για το αδιέξοδο
12:02
Συνάντηση Στάρμερ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
12:00
Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση MetaMax
11:16
Αφαιρείται το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή
11:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 12/07/24
11:06
Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους
10:33
Πυροβολισμοί εναντίον διαφημιστικής εταιρείας στη Λεμεσό
10:29
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ
10:02
Αποσύρεται η τεχνητή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.