Ορατό το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος εξαιτίας των μέτρων που εξήγγειλαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ (Βίντεο)

Προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, ακόμα και μέσα στην εορταστική περίοδο, είναι πιθανόν να προκαλέσουν τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού, από την επόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αποχή από τη στελέχωση των εγκαταστάσεων έξι ατμολεβητών στο σταθμό Δεκέλειας και η μη απασχόληση των υπαλλήλων σε εργασίες εκτός των προβλεπομένων στα σχέδια υπηρεσίας τους.

Ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, Ρογήρος Ταμπάκης, ανέφερε στο Τρίτο ότι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν η ζήτηση ξεπεράσει τα 730 μεγαβάτ ή αν παρουσιαστεί απώλεια μονάδας στο σταθμό του Βασιλικού.

"Σε αυτές τις περιπτώσεις", επισήμανε, "η ζήτηση, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, δεν θα μπορεί να καλυφθεί και θα πρέπει να υπάρξει "περικοπή καταναλωτικού φορτίου".

Εξάλλου, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ανέφερε ότι από τα απεργιακά μέτρα θα επηρεαστεί η  επάρκεια και η ευστάθεια του συστήματος παραγωγής.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Κυριάκος Ταφούνας, εκ μέρους όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήλωσε στο Τρίτο, ότι αυτά λαμβάνονται σε μια προσπάθεια πίεσης προς τους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Ο κύριος Ταφούνας είπε ότι η αποχή από την εργασία σε έξι από τους δέκα ατμολέβητες, στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στη Δεκέλεια, θα προκαλέσει κίνδυνο  περιοδικών διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ ανέφερε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι των συνεργείων δεν θα εκτελούν εργασίες που δεν προβλέπονται στο σχέδιο υπηρεσίας τους, κάτι που, όπως σημείωσε, αναμένεται επίσης να προκαλέσει επιπλοκές στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Τα αιτήματα των συντεχνιών της ΑΗΚ αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των υποδομών στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Δεκέλειας και την εξαίρεση των υπαλλήλων της ΑΗΚ από το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία.

Δ.Κ./ΑΤ


Διαβάστε ακόμη:

Πηλείδου: "Μας ανησυχεί το θέμα της ΑΗΚ, εργαζόμαστε για αποφυγή περικοπών"

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 18:45

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρίσεων στα σχολεία
13:39
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
13:10
Τελετή επαναπατρισμού οστών 15 ηρώων του 1974 από την Ελλάδα
12:49
ΟΕΒ: Κλινικές θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους
12:18
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.