Αγγλία: Επιστολή δυσπιστίας κατά Τζόνσον από ακόμα έναν βουλευτή του

Ακόμα ένας Συντηρητικός βουλευτής στη Βρετανία γνωστοποίησε ότι υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922.
Ο Πίτερ Άλντους, βουλευτής περιφέρειας της ανατολικής Αγγλίας από το 2010, έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο Twitter, σημειώνοντας ότι μετά από «πολλή εσωτερική αναζήτηση» κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

Γίνεται τουλάχιστον ο έβδομος βουλευτής των Τόρις που καλεί δημοσίως σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι οι βουλευτές που έχουν καταθέσει επιστολή δυσπιστίας στην Επιτροπή 1922.
Αν συγκεντρωθούν 54 επιστολές, δηλαδή από το 15% της κοινοβουλευτικής δύναμης του Συντηρητικού Κόμματος, τότε αυτομάτως διενεργείται ψηφοφορία για την καθαίρεση του κ. Τζόνσον, με το αποτέλεσμα να κρίνεται με απλή πλειοψηφία.
Η κίνηση του κ. Άλντους ακολουθεί την επικριτική για την Ντάουνινγκ Στριτ αν και ατελή έκθεση της κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για το λεγόμενο ‘partygate’, καθώς και την έναρξη αστυνομικής έρευνας για 12 καταγγελλόμενα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω περιορισμών λόγω πανδημίας.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ υπαναχώρησε το απόγευμα από την αρχική θέση που είχε διατυπωθεί λέγοντας τελικά ότι αν η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβάλει πρόστιμο στον Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων, οι πολίτες «υποθετικά» θα το πληροφορηθούν.
Ο εκπρόσωπος και η Μητροπολιτική Αστυνομία είχαν αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα ότι αυτή η πληροφορία δε θα κοινοποιούνταν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2022 - 18:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Σε "γενοκτονία, κατοχή και εισβολή" στον Λίβανο, αναφέρεται ο Ταγίπ Ερντογάν
19:11
Ο αγώνας του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί, υποστηρίζει το Ιράν
18:15
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Χειροπέδες σε ακόμα μία σφετερίστρια ελληνοκυπριακών περιουσιών
17:07
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
16:16
Άτομο άνοιξε πυρ έξω από καφενείο στη Γιόλου
15:41
Σύσταση Κομισιόν οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους Λιβάνου-Ισραήλ
15:32
Συνάντηση Υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας για τη Συρία
13:53
Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού
13:22
Σε ασφαλές μέρος ο ηγέτης του Ιράν μετά τη δολοφονία του Νασράλα
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
11:16
Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
11:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.