Σηκώνουν χειρόφρενο στις 7 Φεβρουαρίου οι οδηγοί ταξί

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας και ο Προεδρεύων της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί, αναφέρεται πως σε διεξαγωγή Έκτακτης Συνάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για άμεση Παγκύπρια κινητοποίηση των Ταξί στις 07 Φεβρουαρίου 2022.

Βασική προϋπόθεση για το παρόν και το μέλλον του κλάδου , όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση είναι να γνωρίζουν τις δυνατότητές του, τα προβλήματά του, τον ανταγωνισμό και το ποσοστό συμμετοχής του ταξί στο κομμάτι της αστικής μεταφοράς.

Επισημαίνεται ακόμη πως ο κλάδος παραμένει ο πιο ξεχασμένος στην ατζέντα και στην προτεραιότητα των φορέων και αυτό πρέπει άμεσα να λήξει.

Με την καταστροφική συνέπεια της πανδημίας ο κλάδος θα περίμενε παραπάνω ευαισθησία και ευθιξία σε θέματα αυτοσυντήρησης, βιωσιμότητας, επίλυσης των προβλημάτων και σαφή τήρηση συμφωνηθέντων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και των συνεργατών τους, προστίθεται.

Ο σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας κάνει ακόμη λόγο για αμελή συμπεριφορά και νοοτροπία που κάποιοι επιδεικνύουν εναντίον του κλάδου.

Επισημαίνεται τέλος στην ανακοίνωση πως η Παγκύπρια Συντονιστική Ταξί είχε επιφυλαχθεί για επαναφορά των διεκδικήσεων αν δεν εισακουόταν κατάλληλα χωρίς να έχει προ καταλάβει την οποιαδήποτε απόφαση διατηρώντας τη αισιοδοξία για σωστή θέση και πολιτική βούληση.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2022 - 09:08

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Πρόεδρος: Απαράδεκτό το βίαιο επεισόδιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
15:27
Ρεκόρ ο Σεπτέμβριος στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια -Διακινήθηκαν 1,5 εκ.επιβάτες
15:12
Τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των κομμάτων μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
15:00
Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο Κιτίου-Άγνωστοι έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους
12:29
Έναρξη διαλόγου για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας
12:13
Πετρελαϊκό σταθμό στην Κριμαία-τον μεγαλύτερο στην περιοχή- έπληξε ο ουκρανικός στρατός
11:33
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
11:03
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
11:00
Ισαάκ Χέρτσογκ: Ο κόσμος να στηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών
10:49
Οδηγός, 57 ετών, προκάλεσε σύγκρουση 5 οχημάτων: Οδηγούσε με επταπλάσια αλκοόλη από την κανονική
10:29
Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν γιατροί και νοσηλευτές
10:01
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.