Δεύτερη νεκροτομή στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή θα διενεργηθεί στη σορό της 33χρονης

Δεύτερη νεκροτομή, στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή, θα διενεργηθεί στη σορό της 33χρονης, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της στις 8 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας υπέβαλε καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια και υποβολή αιτήματος για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στον αστυνομικό σταθμό Κιτιου.

Η Αστυνομία αποτάθηκε χθες στο δικαστήριο και εξασφάλισε διάταγμα διεξαγωγής νέας νεκροτομής, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, στην παρουσία του Πανίκου Σταυριανού που διορίστηκε ιατροδικαστής της οικογένειας.

Η 33χρονη, με καταγωγή την Κόρινθο διέμενε στην Δρομολαξια με τον σύζυγο της ο οποιος είναι επισης Ελλαδιτης υπηκοος και τα δυο τους παιδιά 6 και 3 ετών.

Εκτός από την δεύτερη νεκροτομή που πρόκειται να διενεργηθεί, η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και επιστημονικών εξετάσεων σε δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της κοπέλας κατά την πρώτη νεκροτομή που διενεργήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου από τον ιατροδικαστή Δρ Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Οι συγγενείς της θανούσας ανέφεραν πως το εμβόλιο προκάλεσε τον θάνατο στην 33χρονη.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ μακροσκοπικά κατά την διάρκεια της νεκροτομής έχουν εντοπιστεί κάποια ευρήματα τα οποία για να απαντήσουν τα συγκεκριμένα ερωτήματα πρέπει οι ιατροδικαστές να έχουν στα χέρια τους εργαστηριακά τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται στην Κύπρο και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνενίδης, ο οποίος έφθασε σήμερα από τη Βρετανία. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας διέταξε έρευνα για το τραγικό συμβάν, ενώ θα εχει αύριο συνάντηση και με την οικογένεια της 33χρονης.

Η αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου και ιατρικής αμέλειας μετά την καταγγελία του συζύγου της θανούσας ο οποίος έχει δώσει κατάθεση.

Α.Τ.

σύνταξη: Σταύρος Χατζησάββας

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
06:34
Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία
06:11
Πολύ σύντομα η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
05:53
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
05:37
Αεροπορικές επιδρομές σε προάστια της Βηρυτού. Τρομοκρατική επίθεση στην Μπερ Σεβά
05:31
Με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ
05:27
Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών
05:24
Συνέρχεται στις 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο
05:20
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
05:07
06 Οκτωβρίου
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Νίκου Ανδρουλάκη και μάχη Δούκα με Γερουλάνο
22:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.