Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη Ρωσο-Ουκρανική κρίση συγκάλεσε για αύριο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τις εξελίξεις στο ρωσοουκρανικό ζήτημα συγκάλεσε για αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις εννέα το βράδυ ώρα Κύπρου με φυσική παρουσία των Ευρωπαίων ηγετών.

Στην επιστολή πρόσκλησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημειώνει ότι η χρήση βίας και εξαναγκασμού για την αλλαγή των συνόρων δεν έχει θέση στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, προσθέτει, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και υπονομεύουν και την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας.

Ο κύριος Μισέλ ευχαρίστησε επίσης όλους τους ηγέτες των κρατών - μελών της Ένωσης για την ταχεία έγκριση της δέσμης κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ορισμένες από τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι κυρώσεις αυτές αφορούν κυρίως πολιτικούς και θα απαγορεύουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Στο κάδρο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και τράπεζες που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση αυτονομιστικών ενεργειών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι δύο αποσχισθείσες περιοχές θα εξαιρεθούν από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ένωσης και Ουκρανίας.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2022 - 18:19

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη
09:46
[BINTEO] Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
09:28
Λοϊζίδης: Δεν υπήρχε γραπτό επιχειρησιακό πλάνο για τη μεταφορά του ισοβίτη
09:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι στο Λίβανο
06:46
Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες
06:34
Κουμής: Θετική η πορεία του τουρισμού αλλά όχι θριαμβολογίες και εφησυχασμός
06:22
Καθοριστική συνάντηση Γκουτέρες με Τατάρ - Κρίνεται αν υπάρχουν προϋποθέσεις για σύγκληση τριμερούς
06:07
Μπορέλ: Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου
06:04
Νετανιάχου: Το Ισραήλ δίνει αγώνα επιβίωσης
05:59
Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα
05:49
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν ο Πρόεδρος με τα 5 Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.